Kjøleskapsgrøt med kokos og jordbær

Kjøleskapsgrøt med kokos og jordbær

Jeg har vært litt brødlei i det siste, og her om dagen kom jeg på at det var lenge siden jeg har spist kjøleskapsgrøt. Kjøleskapsgrøt, eller “overnight oats” om du vil, er en enkel grøt som du hiver i sammen rett før leggetid. Når du står opp tar du den ferdig ut av kjøleskapet, kanskje topper den med noen ferske bær, granola eller nøtter, og nyter en fantastisk god frokost. Siden du gjør alle forberedelsene kvelden i forveien er det også en svært lettvint frokost, som gjerne kan spises rett fra kjøleskapet.

Kjøleskapsgrøt med kokos og jordbær
Kjøleskapsgrøt med kokos og jordbær

For å få frem den gode kokossmaken så brukte jeg den nye greske yoghurten med kokos som nylig har kommet, men du kan også bruke annen kokosyoghurt. Den ferdige kjøleskapsgrøten ble toppet med noen ferske jordbær og blåbær. Kjapp, enkel og ikke minst svært god hverdagsfrokost – perfekt dersom også du er litt brødlei om dagen.

Tips! Hvis du synes at kjøleskapsgrøten blir for lite søt kan du ha litt honning over bærene. Selv synes jeg ikke at dette var nødvendig, men det er jo smak og behag.

Ta gjerne en titt på noen av de andre fristende kjøleskapsgrøtene her på bloggen:

Kjøleskapsgrøt med kokos og jordbær

Kjøleskapsgrøt med kokos og jordbær

Ingredienser

  • 1 dl gresk yoghurt
  • 1 dl melk
  • 1 dl havregryn
  • 2 ss jordbærsyltetøy
  • Topping
  • Jordbær
  • Blåbær

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha 2 spiseskjeer jordbærsyltetøy i bunnen av en skål eller et passende glass. Jeg pleier å bruke den typen som inneholder hele 80% bær og som er uten sukker.
Steg 2
Bland sammen gresk yoghurt, melk og havregryn, og ha det forsiktig over syltetøyet.
Steg 3
Dekk til bollen eller glasset og sett det i kjøleskapet til neste morgen.
Steg 4
Om morgenen tar du ut ferdig kjøleskapsgrøt ut av kjøleskapet, og topper den med ferske jordbær og blåbær (eller annen ønskelig topping)