Kjøleskapsgrøt med nøttekrønsj og chiafrø

Kjøleskapsgrøt med bær, nøtter og chiafrø

Grøt er ikke uvanlig frokost hos oss i ukedagene. Samboeren spiser mye sunnere müslier og havregryn med kesam og biola, og jeg spiser gjerne havre- og byggrynsgrøt de gangene jeg ikke spiser brød. Ekstra stas er det de gangene jeg lager kjøleskapsgrøt til oss. Det er utrolig lettvint å kunne ta den ferdige grøten ut av kjøleskapet om morgenen, hive over noen bær eller annen topping og nyte umiddelbart.

Sist gang jeg laget kjøleskapsgrøt ble det en ny variant, med bær og nøttekrønsj på toppen. Bærene kom kanskje ikke så tydelig frem på bildet, men de (bringebær) er der under nøttene og chiafrøene. Hvilken type yoghurt du velger er valgfritt, men selv brukte jeg en gresk yoghurt med kokos og uten sukker. Ellers er det utrolig hvor mye litt krønsj kan ha å si på smaksbildet. Ikke bare løfter det hele smaksopplevelsen, men nøtter inneholder både  omega-3 og omega-6 fettsyrer, og kan derfor være sunt å spise noen nøtter om dagen i moderate mengder.

Kjøleskapsgrøt krever ingen koking eller lang tilberedningstid. Alt du må gjøre er å sette av 2-3 minutter kvelden i forveien til å blande sammen grøten, så er det bare å dekke den til og la den stå i kjøleskapet til neste morgen. Så enkelt!

Du kan også finne flere andre gode kjøleskapsgrøter her på bloggen, deriblant en variant med blåbær og vanilje og en med kokos og jordbær.

Håper kjøleskapsgrøten faller i smak!

Kjøleskapsgrøt med nøttekrønsj og chiafrø

Kjøleskapsgrøt med bær og nøttekrønsj

Ingredienser

  • Kjøleskapsgrøt
  • 1,5 dl lettkokte havregryn
  • 1 dl melk
  • 2 dl yoghurt
  • 1 ts honning
  • Topping
  • 1-2 ss nøtter
  • 1 ts chiafrø
  • Friske bær

Fremgangsmåte

Steg 1
Bland sammen havregryn, melk, yoghurt og honning i en skål. Om du bruker en søt yoghurt behøver du nødvendigvis ikke honning (smak deg frem).
Steg 2
Dekk til skålen og sett den kjølig til neste morgen (minimum 3-4 timer)
Steg 3
Neste morgen kan du ta den spiseklare kjøleskapsgrøten ut av kjøleskapet. Topp den med litt bær, litt hakkede nøtter og litt chiafrø. Nytes med god samvittighet.