Kjøleskapsgrøt med smak av blåbær og vanilje

Kjøleskapsgrøt servert med blåbær og bringebær

Kjappe hverdagsfrokoster som kan tas ferdige ut av kjøleskapet er nok noe de fleste av oss setter pris på. Og da kan kjøleskapsgrøt være redningen. Alt du behøver å gjøre er å bruke toppen 5 minutter på å blande sammen ingrediensene kvelden i forveien, dekke til og la stå i kjøleskapet til neste morgen. Enkel og ikke minst god frokost som kan være redningen når man enten er lei av brødmaten eller har travle morgener.

Lager du kjøleskapsgrøten i et glass med skrukork kan du også ta den med på jobb og nyte den der. Jeg lover deg misunnelige blikk fra kollegene dine rundt deg.

Kjøleskapsgrøt servert i syltetøyglass
Kjøleskapsgrøt servert i syltetøyglass

Du kan også  finne flere andre varianter av kjøleskapsgrøt på bloggen, blant annet en med kokos og  jordbær og en med bringebær og chiafrø, men det var på høy tid at jeg la ut en ny variant. Så nå er den altså her, din nye frokostfavoritt – kjøleskapsgrøt med blåbærbiola og vanilje.

Kjøleskapsgrøt med blåbær og vanilje

Kjøleskapsgrøt med blåbærbiola og vanilje

Ingredienser

  • 2 ss blåbær eller blåbærsyltetøy
  • 1 dl mager vaniljekesam
  • 1,5 dl havregryn
  • 1 dl blåbærbiola
  • Topping
  • Bringebær
  • Blåbær

Fremgangsmåte

Steg 1
Ha blåbær eller blåbærsyltetøy nederst i en liten skål eller et rent syltetøyglass, og fordel vaniljekesam over
Steg 2
Mål opp og bland blåbærbiola og havregryn kjapt sammen. Legg biolablandingen i et lag over vaniljekesamet.
Steg 3
Dekk til skålen eller legg et lokk på glasset, og sett det i kjøleskapet til neste dag (minimum 3-4 timer).
Steg 4
Ta spiseklar kjøleskapsgrøt ut av kjøleskapet, topp den med litt ferske bær og nyt umiddelbart. Håper det smaker!