Kjappe hverdagsfrokoster som kan tas ferdige ut av kjøleskapet er nok noe de fleste av oss setter pris på. Og da kan kjøleskapsgrøt være redningen. Alt du behøver å gjøre er å bruke toppen 5 minutter på å blande sammen ingrediensene kvelden i forveien, dekke til og la stå i kjøleskapet til neste morgen. Enkel og ikke minst god frokost som kan være redningen når man enten er lei av brødmaten eller har travle morgener.
Lager du kjøleskapsgrøten i et glass med skrukork kan du også ta den med på jobb og nyte den der. Jeg lover deg misunnelige blikk fra kollegene dine rundt deg.

Du kan også finne flere andre varianter av kjøleskapsgrøt på bloggen, blant annet en med kokos og jordbær og en med bringebær og chiafrø, men det var på høy tid at jeg la ut en ny variant. Så nå er den altså her, din nye frokostfavoritt – kjøleskapsgrøt med blåbærbiola og vanilje.
Kjøleskapsgrøt med blåbær og vanilje
- 9. april 2018
- 1 skål
- 5 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 2 ss blåbær eller blåbærsyltetøy
- 1 dl mager vaniljekesam
- 1,5 dl havregryn
- 1 dl blåbærbiola
- Topping
- Bringebær
- Blåbær
Fremgangsmåte
- Steg 1
- Ha blåbær eller blåbærsyltetøy nederst i en liten skål eller et rent syltetøyglass, og fordel vaniljekesam over
- Steg 2
- Mål opp og bland blåbærbiola og havregryn kjapt sammen. Legg biolablandingen i et lag over vaniljekesamet.
- Steg 3
- Dekk til skålen eller legg et lokk på glasset, og sett det i kjøleskapet til neste dag (minimum 3-4 timer).
- Steg 4
- Ta spiseklar kjøleskapsgrøt ut av kjøleskapet, topp den med litt ferske bær og nyt umiddelbart. Håper det smaker!