
Kjøleskapsgrøt med smak av blåbær og vanilje
Kjappe hverdagsfrokoster som kan tas ferdige ut av kjøleskapet er nok noe de fleste av oss setter pris på. Og da kan kjøleskapsgrøt være redningen. Alt du behøver å gjøre er å bruke toppen 5 minutter på å blande sammen ingrediensene kvelden i forveien, dekke til og la stå i kjøleskapet til neste morgen. Enkel og ikke minst god frokost som kan være redningen når man enten er lei av brødmaten eller har travle morgener.

Lager du kjøleskapsgrøten i et glass med skrukork kan du også ta den med på jobb og nyte den der. Jeg lover deg misunnelige blikk fra kollegene dine rundt deg.

Du kan også finne flere andre varianter av kjøleskapsgrøt på bloggen, blant annet en med kokos og jordbær og en med bringebær og chiafrø, men det var på høy tid at jeg la ut en ny variant. Så nå er den altså her, din nye frokostfavoritt - kjøleskapsgrøt med blåbærbiola og vanilje.
Ingredienser
- Kjøleskapsgrøt med smak av blåbær og vanilje
- Blåbær eller blåbærsyltetøy - 2 ss
- Mager vaniljekesam - 1 dl
- Havregryn - 1,5 dl
- Blåbærbiola - 1 dl
- Topping
- Bringebær
- Blåbær
Slik lager du denne kjøleskapsgrøten
- Ha blåbær eller blåbærsyltetøy nederst i en liten skål eller et rent syltetøyglass.
- Fordel vaniljekesam over
- Mål opp og bland blåbærbiola og havregryn kjapt sammen. Legg biolablandingen i et lag over vaniljekesamet.
- Dekk til skålen eller legg et lokk på glasset, og sett det i kjøleskapet til neste dag (minimum 3-4 timer).
- Ta spiseklar kjøleskapsgrøt ut av kjøleskapet, topp den med litt ferske bær og nyt umiddelbart.
Håper det smaker!
Likte du oppskriften?
Jeg vil gjerne høre hva du synes om oppskriften. Skriv en kommentar i kommentarfeltet nederst på siden, legg igjen en melding på Kjøkkenpraten eller Facebooksiden eller tag maten du lager med #detgladekjokken på Instagram. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.