
I dag tenkte jeg å dele min grunnoppskrift på kjøleskapsgrøt. Kjøleskapsgrøt (eller over night oats om du vil) er en enkel grøt du rører sammen kvelden i forveien, som skal stå å svelle i kjøleskapet over natten. Neste morgen tar du ferdig grøt ut av kjøleskapet og topper den med det du ønsker før du så serverer den. Grøten inneholder ofte blant annet melk, yoghurt og havregryn, men også chiafrø, kokosmelk og/eller søtning er heller ikke så uvanlig.
Dette er grunnoppskriften jeg som regel bruker på kjøleskapsgrøt, og inneholder også noe chiafrø. Hva jeg velger å toppe grøten med varierer fra gang til gang. Noen ganger bruker jeg ferske frukt og bær, andre ganger velger jeg granola og rørte bær. Hakkede nøtter smaker også veldig godt som topping. Ta en titt i skap og skuffer, og bruk det du har tilgjengelig.
Andre kjøleskapsgrøter her på bloggen:
- Kjøleskapsgrøt med kokos og jordbær
- Kjøleskapsgrøt med blåbær og vanilje
- Kjøleskapsgrøt med nøttekrønsj og chiafrø
Håper du ble inspirert!
Bra oppskrift, kommer til å bruke den mye.