Grunnoppskrift på kjøleskapsgrøt med chiafrø

Lages på: 5 minutter Nivå: Enkel
Grunnoppskrift på kjøleskapsgrøt

I dag tenkte jeg å dele min grunnoppskrift på kjøleskapsgrøt. Kjøleskapsgrøt (eller over night oats om du vil) er en enkel grøt du rører sammen kvelden i forveien, som skal stå å svelle i kjøleskapet over natten. Neste morgen tar du ferdig grøt ut av kjøleskapet og topper den med det du ønsker før du så serverer den. Grøten inneholder ofte blant annet melk, yoghurt og havregryn, men også chiafrø, kokosmelk og/eller søtning er heller ikke så uvanlig.

Dette er grunnoppskriften jeg som regel bruker på kjøleskapsgrøt, og inneholder også noe chiafrø. Hva jeg velger å toppe grøten med varierer fra gang til gang. Noen ganger bruker jeg ferske frukt og bær, andre ganger velger jeg granola og rørte bær. Hakkede nøtter smaker også veldig godt som topping. Ta en titt i skap og skuffer, og bruk det du har tilgjengelig.

Andre kjøleskapsgrøter her på bloggen:

Håper du ble inspirert!

Kjøleskapsgrøt med chia

5 fra 3 vurderinger
Type rett: FrokostNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

1

skål
Tilberedning

5

minutter
Kjøleskap

180

minutter

Ingredienser

  • 1 dl lettkokte havregryn

  • 15 gram chiafrø

  • 150 gram yoghurt (den du liker)

  • 1 dl melk

  • 1/2 ss honning

  • 1/2 ts vaniljesukker

  • Forslag til topping
  • Friske bær (jordbær, bringebær, blåbær)

  • Syltetøy eller rørte bær

  • Kokos

  • Granola

Fremgangsmåte

  • Bland sammen havregryn, chiafrø, yoghurt, melk, honning og vaniljesukker i en skål eller bolle.
  • Hell blandingen over i en passe stor skål, eller bruk den du allerede har blandet grøten i. Dekk til skålen med et lokk eller plastfolie og sett den i kjøleskapet over natten, eller minimum 3-4 timer.
  • Neste morgen er det bare å ta frem kjøleskapsgrøten, topp den med det du måtte ønske (frukt, bær, granola, syltetøy, nøtter) og nyt! Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Én kommentar

  1. Kristine

    Bra oppskrift, kommer til å bruke den mye.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*