Kjøttboller i tomatsaus pleier å være populært både hos den eldre og yngre garde. Kan jeg ikke huske at vi hadde noen tradisjoner på akkurat kjøttboller, men denne oppskriften ble i hvert fall veldig populær hjemme.
Dette er oppskriften på milde og enkle kjøttboller i tomatsaus. Kjøttbollene er svært anvendelige og passer enten det er som en del av en tapasrett, til pasta eller som jeg gjorde; servere de sammen med potet- og blomkålmos. Er du på utkikk etter en litt mer spicy variant kan jeg også anbefale deg å sjekke ut spanske kjøttboller, eller greske kjøttboller.
Tips! Ha i litt ekstra med chili og litt kajennepepper og du får kjempegode litt spicy tapaskjøttboller.
Lag gjerne en dobbel porsjon av kjøttbollene når du setter i gang, så har du en lett tilgjengelig middag liggende i fryseren.
Noen serveringstips:
- Server sammen med pasta og en enkel salat
- Gjør som jeg gjorde, og server de sammen med enkel potet- og blomkålmos
- Lag en litt spicy pizza med kjøttboller og vårløk
- I selskap som en egen tapasrett, kanskje sammen med en enkel aïoli og fylte sjampinjonger
Håper kjøttbollene faller i smak!