Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus pleier å være populært både hos den eldre og yngre garde. Kan jeg ikke huske at vi hadde noen tradisjoner på akkurat kjøttboller, men denne oppskriften ble i hvert fall veldig populær hjemme.

Dette er oppskriften på milde og enkle kjøttboller i tomatsaus. Kjøttbollene er svært anvendelige og passer enten det er som en del av en tapasrett, til pasta eller som jeg gjorde; servere de sammen med potet- og blomkålmos. Er du på utkikk etter en litt mer spicy variant kan jeg også anbefale deg å sjekke ut spanske kjøttboller, eller greske kjøttboller.

Tips! Ha i litt ekstra med chili og litt kajennepepper og du får kjempegode litt spicy tapaskjøttboller.

Lag gjerne en dobbel porsjon av kjøttbollene når du setter i gang, så har du en lett tilgjengelig middag liggende  i fryseren.

Noen serveringstips:

Håper kjøttbollene faller i smak!

Kjøttboller i tomatsaus

4 fra 22 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Antall

24

kjøttboller
Tilberedning

30

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kjøttboller
  • 600 gram 600 karbonadedeig/kjøttdeig

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 gul løk

  • 1/2 stk 1/2 rød chilipepper

  • 1 stk 1 egg

  • 1 ts 1 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

  • Tomatsaus
  • 1 stk 1 gul løk

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 2 bokser 2 (à 400 gram) hermetiske tomater

  • 1 stk 1 buljongterning

  • 1 dl 1 vann

  • 1 ss 1 frisk oregano

  • 1/2 ts 1/2 sukker

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Ha kald karbonadedeig eller kjøttdeig i en bolle
  • Finhakk løk, hvitløk og chili, og bland det inn med karbonadedeigen sammen med sammenslåtte egg og salt og pepper.
  • Ha gjerne litt olivenolje i hånden din, og form farsen/deigen til små boller ved hjelp av en skje og hånden din.
  • Stek kjøttbollene på medium varme i en stekepanne, i 7-8 minutter. I mellomtiden passer det fint å gå i gang med tomatsausen
  • Skjær løk, paprika og hvitløk i smått og surr grønnsakene i litt god olivenolje i en gryte. Når løken er blank og myk tilsetter du boksen med de hakkede tomatene, vann og kjøttbuljong. Ha oppi finhakket oregano, sukker og smak til med salt og pepper.
  • Ha ferdigstekte kjøttboller i tomatsausen, og la alt koke rundt 10-15 minutter på svak varme.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*