• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
19. september 2019

Kjøttboller med ratatouille

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kjøtboller med ratatouille

Med noen ferdige kjøttboller i fryseren så ble dette til en kjapp middag på 20-30 minutter, perfekt for travle hverdager. Grønnsakene kuttes og stekes i tur og orden, ha i hakkede tomater, litt krydderier og la det koke til grønnsakene er møre. Ha i kjøttbollene mot slutten av koketiden. Serveres med et dryss av parmesan!

Ratatouille er et klassisk tilbehør hentet fra det franske kjøkken, nærmere bestemt fra Provence i Frankrike. Tilbehøret lages typisk av blant annet løk, tomater, paprika, squash, aubergine hvitløk og ferske urter, som surres i en klunk deilig olivenolje. Ratatouille kan både nytes som en helt egen rett, eller serveres til kjøtt, fisk eller pasta.

Sjekk gjerne denne oppskriften på laks med ratatouille hvis du vil ha litt mer inspirasjon.

Kjøttboller i ratatouille

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 19. september 2019
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Kjøtboller med ratatouille
Ingredienser
  • 400 gram kjøttboller
  • 1 rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 squash
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 1 ss hakket timian
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ss grovhakket basilikum
  • Parmesan
Slik gjør du det
Steg 1
Gjør klare grønnsakene. Løk skrelles og deles i smått. Hvitløk finhakkes, og paprika og squash  deles i terninger.
Steg 2
Surr grønnsakene i en god klunk olivenolje, til de er myke.
Steg 3
Tilsett en boks hermetiske tomater, rødvinseddik, sukker, timian og litt salt og pepper. La ratatouillen putre i 10 minutter på lav varme. Ha så i kjøttbollene og la gryten trekke rett under kokepunktet, til kjøttbollene er gjennomvarme.
Steg 4
Smak til med eventuelt med salt og pepper. Dryss over grovhakket basilikum rett før grytes skal settes på bordet.
Steg 5
Server kjøttbollene sammen med ratatouille, toppet med revet parmesan. Ha gjerne pasta eller nystekte rundstykker/brød til. Håper det smaker!

Stikkord

  • ratatouille

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Panert lakseburger
Lammecarré med pastinakkpuré og rotgrønnsaker

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales