Kjøttboller med ratatouille

Kjøtboller med ratatouille

Med noen ferdige kjøttboller i fryseren så ble dette til en kjapp middag på 20-30 minutter, perfekt for travle hverdager. Grønnsakene kuttes og stekes i tur og orden, ha i hakkede tomater, litt krydderier og la det koke til grønnsakene er møre. Ha i kjøttbollene mot slutten av koketiden. Serveres med et dryss av parmesan!

Ratatouille er et klassisk tilbehør hentet fra det franske kjøkken, nærmere bestemt fra Provence i Frankrike. Tilbehøret lages typisk av blant annet løk, tomater, paprika, squash, aubergine hvitløk og ferske urter, som surres i en klunk deilig olivenolje. Ratatouille kan både nytes som en helt egen rett, eller serveres til kjøtt, fisk eller pasta.

Sjekk gjerne denne oppskriften på laks med ratatouille hvis du vil ha litt mer inspirasjon.

Kjøttboller i ratatouille

  • 19. september 2019
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Kjøtboller med ratatouille

Ingredienser

  • 400 gram kjøttboller
  • 1 rødløk
  • 3 fedd hvitløk
  • 1 grønn paprika
  • 1 rød paprika
  • 1 squash
  • 400 gram hermetiske tomater
  • 1 ss rødvinseddik
  • 1 ts sukker
  • 1 ss hakket timian
  • 1/2 ts salt
  • 1/4 ts pepper
  • 1 ss grovhakket basilikum
  • Parmesan

Fremgangsmåte

Steg 1
Gjør klare grønnsakene. Løk skrelles og deles i smått. Hvitløk finhakkes, og paprika og squash  deles i terninger.
Steg 2
Surr grønnsakene i en god klunk olivenolje, til de er myke.
Steg 3
Tilsett en boks hermetiske tomater, rødvinseddik, sukker, timian og litt salt og pepper. La ratatouillen putre i 10 minutter på lav varme. Ha så i kjøttbollene og la gryten trekke rett under kokepunktet, til kjøttbollene er gjennomvarme.
Steg 4
Smak til med eventuelt med salt og pepper. Dryss over grovhakket basilikum rett før grytes skal settes på bordet.
Steg 5
Server kjøttbollene sammen med ratatouille, toppet med revet parmesan. Ha gjerne pasta eller nystekte rundstykker/brød til. Håper det smaker!