Kjøttfri chili

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Kjøttfri chili

For ikke lenge siden laget jeg en enkel og god kjøttfri chili. Det er ikke mange ingredienser som trengs, og har du løk, hermetiske tomater og noen bønner i skapet, så er du allerede godt på vei. Server den slik den er, gjerne med en klatt rømme, avokado og kanskje litt fersk koriander om du har.

For litt ekstra god smak og et knasende element syltet jeg også litt rødløk, som jeg serverte til. Dette er dog ikke nødvendig, men jeg synes det også skaper en god kontrast til resten.

Trenger du litt mer inspirasjon. Her er noen andre kjøttfrie gryter på bloggen:

Denne kjøttfrie chilien er sunn og god, og kan nytes med god samvittighet.

Kjøttfri chilipanne

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

30

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 2 stk gule løk

  • 1,5 stk rød chili

  • 4 fedd hvitløk

  • 2 ts tørket oregano

  • 4 små bokser kidneybønner

  • 2 boks grovhakkede tomater

  • Salt

  • Fersk koriander (valgfritt)

  • Avokado

  • Letrømme

  • Syltet rødløk
  • 1 stk rødløk

  • 1 dl eddik

  • 2 dl sukker

  • 3 dl vann

Fremgangsmåte

  • Start med å lage den syltede rødløken. Doble gjerne oppskriften når du først går i gang, den er også nydelig på taco eller på brødskiven.
  • Skrell og del opp rødløken i halve ringer. Kok opp eddik, sukker og vann i en kasserolle. Rør i væsken og la stå til sukkeret har løst seg helt opp. La eddiklaken avkjøle noen minutter.
  • Ha rødløken over i et glass som tåler varme, eller en skål. Hell over laken, og la stå til middagen er klar.
  • Gå i gang med den kjøttfrie chilien. Skrell og kutt opp løk og hvitløk i smått. Del chilien i to, skrap ut frøene og finhakk den. Surr løk og chili i litt olje i en panne i 5-6 minutter.
  • Tilsett så hvitløk og oregano, og surr videre noen minutter.
  • Hell kidneybønnene over i et dørslag og skyll de godt i kaldt vann.
  • Ha bønner og hermetiske tomater i pannen med resten, og la chilipannen få koke i 15-20 minutter til den er tykkere i konsistensen. Smak til med salt.
  • Servering. Server kjøttfri chili med en klatt rømme, syltet rødløk, avokado og fersk koriander. Spis og nyt med god samvittighet!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*