Kjøttgrateng med potet- og blomkålmos

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel

Denne kjøttgratengen ble fort en ny favoritt her hjemme og er perfekt som helgemat eller til hverdags. Selv er jeg veldig glad i mat som trenger noen minutter i stekeovnen, for da rekker jeg å rydde opp på kjøkkenet og ta oppvasken  før vi går til bords.

Kjøttgrateng

Blomkål er veldig nøytral på smak og egner seg derfor veldig godt til å blande inn i potetmos uten at det går utover smak. Den har et høyt fiberinnhold, få kalorier og karbohydrater og  en høy forekomst av vitaminer og mineraler. Selv har jeg bestandig vært svært glad i potetmos og og synes at denne potet- og  blomkålmosen er et kjempefint alternativ til ris og poteter.

Kjøttgrateng med potet- og blomkålmos

0 fra 0 vurderinger
Type rett HelgekosNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

20

minutter
Totalt

45

minutter

Ingredienser

  • 350 gram potet

  • 350 gram blomkål

  • 1 ss smør

  • 1 dl melk

  • Salt og pepper

  • Kjøttsaus
  • 600 gram karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk squash

  • 1 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • 1 boks hermetiske tomater

  • 2 ss tomatpuré

  • 1 stk buljongterning

  • Tabasco (kan sløyfes)

  • Salt og pepper

  • 1 neve revet hvitost

Fremgangsmåte

  • Potet- og blomkålmos. Start med å koke potetene i litt lettsaltet vann i ca 20-25 minutter, avhengige av potetens størrelse. Jeg bruker små nypoteter som jeg slipper å skrelle.
  • Tilsett biter av blomkål mot slutten av koketiden (når det er ca 10 minutter igjen). Hell vannet av kasserollen, og bruk en potetstapper til å lage en fin mos. Tilsett smør, melk og smak til med salt og pepper.
  • Kjøttsausen. Mens potetene koker pleier jeg å gå i gang med kjøttsausen. Brun karbonadedeig i en panne og tilsett små terninger av løk og squash, samt finhakket hvitløk og chili. La dette surre i pannen til at løken er blank.
  • Tilsett tomatpuré, hakkede tomater og én buljongterning. La koke i ca 5 minutter før du smaker til med tabasco, salt og pepper.
  • Klar for ovnen. Fordel potet- og blomkålmos nederst i en ildfastform og ha kjøttsausen over. Topp med litt hvitost på toppen.
  • Gratengen stekes midt i ovnen på ca 220 grader, i ca 15-20 minutter (til osten er gyllen).
  • La den ferdigstekte formretten få stå 10-15 minutter når den kommer ut av ovnen. Serveres med en enkel salat ved siden av. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*