Kjøttpudding med chorizo

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Enkel
Kjøttpudding med chorizo

Kjøttpudding er ikke noe jeg har et forhold til, ikke før nå i hvert fall. Forrige helg fikk jeg nemlig det for meg at det var dette som skulle bli søndagsmiddagen. Jeg kan ikke huske sist jeg har høstet så mye skryt for en søndagsmiddag. Og ikke nok med det, men dagen etter fikk jeg også en veldig hyggelig melding fra samboeren som takket for en fantastisk god lunsj (restene). Så om du vil høste noen samboerpoeng, eller bare har lyst på en utrolig god middag, så anbefaler jeg denne middagen på det aller sterkeste.

  • Lyst på en mer klassisk variant? Sjekke ut denne oppskriften på kjøttpudding

Kjøttpudding med chorizo

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

55

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter

Ingredienser

  • 800 gram kjøttdeig eller karbonadedeig

  • 1 stk gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 stilker stangselleri

  • 75 gram chorizo

  • 4 skiver brød

  • 1 ss worchestershiresaus

  • 2 ss fersk persille

  • 1 dl melk

  • 1 ss potetmel

  • 2 stk egg

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader, vanlig over og undervarme.
  • Skjær løk og stangselleri i smått, og surr det i litt olje i en panne til løken begynner å bli myk.
  • Fjern skorpen fra brødskivene og ha resten i en matmølle eller foodprosessor. Kjør det sammen noen sekunder til du bare har brødrasp.
  • Ha karbonadedeig i en bolle, og tilsett både ferdigsurret løk og stangselleri, brødrasp og alle de andre ingrediensene med unntak av melken. Bruk hendene og jobb sammen deigen et lite minutt eller to. Tilsett melken i 2-3 omganger, samtidig som du jobber med kjøttmassen. Et alternativ til å bruke worcestersaus er å erstatte den med ca 1 ss soyasaus.
  • Kle en liten brødform med bakepapir, form kjøttpuddingen som et brød og legg det i formen. Bruk fingrene til å fordele kjøttpuddingen utover formen.
  • Sett i et steketermometer i midten av kjøttfarsen, og sett formen midt i ovnen. Beregn ca 55-60 minutter steketid, eller til steketermometeret viser 68 grader. Som tilbehør serverte jeg kokte poteter og min egen versjon av den tradisjonelle waldorfsalaten. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*