Slik lager du kjøttpudding med chorizo

  1. Sett ovnen på 180 grader, vanlig over og undervarme.
  2. Skjær løk og stangselleri i smått, og surr det i litt olje i en panne til løken begynner å bli myk.
  3. Fjern skorpen fra brødskivene og ha resten i en matmølle eller foodprosessor. Kjør det sammen noen sekunder til du bare har brødrasp.
  4. Ha karbonadedeig i en bolle, og tilsett både ferdigsurret løk og stangselleri, brødrasp og alle de andre ingrediensene med unntak av melken. Bruk hendene og jobb sammen deigen et lite minutt eller to. Tilsett melken i 2-3 omganger, samtidig som du jobber med kjøttmassen.

    Et alternativ til å bruke worcestersaus er å erstatte den med ca 1 ss soyasaus.

  5. Kle en liten brødform med bakepapir, form kjøttpuddingen som et brød og legg det i formen. Bruk fingrene til å fordele kjøttpuddingen utover formen.
  6. Sett i et steketermometer i midten av kjøttfarsen, og sett formen midt i ovnen. Beregn ca 55-60 minutter steketid, eller til steketermometeret viser 68 grader.

Som tilbehør serverte jeg kokte poteter og min egen versjon av den tradisjonelle waldorfsalaten.

Inspirasjon til denne oppskriften fant jeg i diverse kokebøker og på Mat På Bordet, som for øvrig er en flott matblogg jeg anbefaler deg å sjekke!

Håper det smaker!

Kjøttpudding med chorizo