• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
17. oktober 2020

Kjøttpudding

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kjøttpudding med brunsaus

Kjøttpudding er en middagsrett laget av kjøttfarse, og er en tradisjonsrett for mange. Kjøttdeig eller annen farse blandes sammen med krydder, grønnsaker, egg, melk og brødrasp, før den så stekes i ovnen.

I denne oppskriften har jeg brukt kjøttdeig av storfe, men ikke noe er i veien for å blande storfe og svin, eller en annen type kjøtt. Du kan også bruke halvparten medisterdeig, eller også karbonadedeig. Husk at karbonadedeig inneholder mindre fett enn kjøttdeig, og det er ikke sikkert at resultatet blir like saftig.

Til kjøttpuddingen laget jeg et enkelt tilbehør, bestående av kokte poteter, brokkoli, blomkål, brun saus og tyttebær. Potetmos, waldorfsalat eller druesalat med eple hadde nok også passet svært godt til, så her er det bare å bruke det du synes passer best. Skulle det bli mye rester igjen av puddingen så er det også veldig godt på brødskiven.

Forloren hare

Dette er ikke første gangen jeg lager kjøttpudding, så dersom du vil ha en oppskrift med mer smak så kan jeg anbefale deg å ta en titt på oppskriftne på kjøttpudding med chorizo.

Kjøttpudding

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 17. oktober 2020
  • 4-6 porsjoner
  • Skriv ut
Kjøttpudding
Ingredienser
  • 800 gram kjøttdeig
  • 2 ts salt
  • 3 ss potetmel
  • kvernet pepper
  • 1/2 ts muskat
  • 1 ts malt ingefær
  • 1 egg
  • 3-4 vårløk
  • 1/2 dl brødrasp
  • 3 dl melk
Slik gjør du det
Steg 1
Sett stekeovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Ha kjøttdeigen i en bolle sammen med salt, og rør/kna det godt sammen til massen er seig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har.
Steg 3
Rør så inn potetmel og krydder. Tilsett deretter egg, finhakket vårløk, og brødrasp. Rør også dette inn, før du gradvis sper inn den kalde melken.
Steg 4
Ha kjøttblandingen over i en smurt brødform. Pass på at du ikke får luftlommer i formen. Krydre toppen med pepper.
Steg 5
Sett formen med kjøttpudding i en større form med vann i, slik at det dekker 1/3 av brødformen (vannbad). Stek kjøttpuddingen cirka 45-60 minutter ovnen. Bruk gjerne et steketermometer om du synes det er vanskelig å vite når den er ferdig. Kjernetemperaturen bør være på 68-70 grader når du tar ut formen (stiger noen grader etter den er tatt ut av ovnen).
Steg 6
Server kjøttpuddingen med ønsket tilbehør, som brun saus, poteter og kokte grønnsaker.

Stikkord

  • pudding
  • tradisjonsmat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Gluten- og melkefrie havrekjeks med sjokolade
Pølsegrateng

Relaterte innlegg

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus
20. januar 2021
0 kommentarer

Ovnsbakt kveite med grønnsaker i fløtesaus

Indrefilet med fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Indrefilet med fløtegratinerte poteter

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales