
Kjøttpudding er en middagsrett laget av kjøttfarse, og er en tradisjonsrett for mange. Kjøttdeig eller annen farse blandes sammen med krydder, grønnsaker, egg, melk og brødrasp, før den så stekes i ovnen.
I denne oppskriften har jeg brukt kjøttdeig av storfe, men ikke noe er i veien for å blande storfe og svin, eller en annen type kjøtt. Du kan også bruke halvparten medisterdeig, eller også karbonadedeig. Husk at karbonadedeig inneholder mindre fett enn kjøttdeig, og det er ikke sikkert at resultatet blir like saftig.
Til kjøttpuddingen laget jeg et enkelt tilbehør, bestående av kokte poteter, brokkoli, blomkål, brun saus og tyttebær. Potetmos, waldorfsalat eller druesalat med eple hadde nok også passet svært godt til, så her er det bare å bruke det du synes passer best. Skulle det bli mye rester igjen av puddingen så er det også veldig godt på brødskiven.
Dette er ikke første gangen jeg lager kjøttpudding, så dersom du vil ha en oppskrift med mer smak så kan jeg anbefale deg å ta en titt på oppskriftne på kjøttpudding med chorizo.