Kjøttpudding er en middagsrett laget av kjøttfarse, og er en tradisjonsrett for mange. Kjøttdeig eller annen farse blandes sammen med krydder, grønnsaker, egg, melk og brødrasp, før den så stekes i ovnen.
I denne oppskriften har jeg brukt kjøttdeig av storfe, men ikke noe er i veien for å blande storfe og svin, eller en annen type kjøtt. Du kan også bruke halvparten medisterdeig, eller også karbonadedeig. Husk at karbonadedeig inneholder mindre fett enn kjøttdeig, og det er ikke sikkert at resultatet blir like saftig.
Til kjøttpuddingen laget jeg et enkelt tilbehør, bestående av kokte poteter, brokkoli, blomkål, brun saus og tyttebær. Potetmos, waldorfsalat eller druesalat med eple hadde nok også passet svært godt til, så her er det bare å bruke det du synes passer best. Skulle det bli mye rester igjen av puddingen så er det også veldig godt på brødskiven.
Dette er ikke første gangen jeg lager kjøttpudding, så dersom du vil ha en oppskrift med mer smak så kan jeg anbefale deg å ta en titt på oppskriftne på kjøttpudding med chorizo.
Kjøttpudding
- 17. oktober 2020
- 4-6 porsjoner
- Skriv ut

Ingredienser
- 800 gram kjøttdeig
- 2 ts salt
- 3 ss potetmel
- kvernet pepper
- 1/2 ts muskat
- 1 ts malt ingefær
- 1 egg
- 3-4 vårløk
- 1/2 dl brødrasp
- 3 dl melk
Slik gjør du det
- Steg 1
- Sett stekeovnen på 180 grader, vanlig over- og undervarme.
- Steg 2
- Ha kjøttdeigen i en bolle sammen med salt, og rør/kna det godt sammen til massen er seig. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin om du har.
- Steg 3
- Rør så inn potetmel og krydder. Tilsett deretter egg, finhakket vårløk, og brødrasp. Rør også dette inn, før du gradvis sper inn den kalde melken.
- Steg 4
- Ha kjøttblandingen over i en smurt brødform. Pass på at du ikke får luftlommer i formen. Krydre toppen med pepper.
- Steg 5
- Sett formen med kjøttpudding i en større form med vann i, slik at det dekker 1/3 av brødformen (vannbad). Stek kjøttpuddingen cirka 45-60 minutter ovnen. Bruk gjerne et steketermometer om du synes det er vanskelig å vite når den er ferdig. Kjernetemperaturen bør være på 68-70 grader når du tar ut formen (stiger noen grader etter den er tatt ut av ovnen).
- Steg 6
- Server kjøttpuddingen med ønsket tilbehør, som brun saus, poteter og kokte grønnsaker.