Kjøttsuppe kan være billig og god hverdagsmat som nærmest lager seg selv. Her brukes ikke dyrt biffkjøtt, men gjerne rimeligere kjøttyper som høyrygg eller grytekjøtt. Den lange koketiden gjør at selv de seigeste kjøttstykkene blir møre. Vil du gjøre kjøttsuppen enda mer budsjettvennlig kan du erstatte kjøtt med pølser.
Slike supper er også en gyllen anledning til å rydde i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. De litt halvslappe gulrøttene, potetene, den halve løken osv er ypperlig i kjøttsuppe, og det er bare fantasien som setter begrensinger. Sjekk gjerne også denne oppskriften på grønnsakssuppe med pølser.
Kjøttsuppen kan spises slik den er, eller serveres med flatbrød, nystekte rundstykker eller brød.
Håper oppskriften faller i smak!

Til kjøttsuppe er det sabla godt med kraft fra lammerullkokingen som man gjemmer og bruker i kjøttsuppen. Da får en smaker av flere kryddersorter i suppen som setter en fin spiss på smaken. Jeg gjemmer denne kraften i kartonger/melkekartonger/ fløtekartonger eller sjokoladedrikkekartonger… Disse er akkurat passe for porsjoner etter størrelser..nam nam, bare prøv, Da får man utnyttet kraften. Jeg bruker dette også av sylteruller også…
Det er et kjempegodt tips! 🙂
Hei!
Det er ikke til å unngå at det blir litt mimring i filen for tradisjonsmat…. Jeg kommer med en fersk suppe-oppskrift fra min mor, som var fra Vestfold. Hun arbeidet i kjøkkenet i en kafé før hun giftet seg, der fikk hun mange tips. Kjøttet brunes ikke først, men bare kokes opp, skummes og trekkes til det er mørt, 1-1 1/2 t. Grønnsakene i de siste fem-sju minuttene. Den er ikke så original, men prikken over i-en er å ha i et stykke tørr ingefærrot og la den koke med. Tas opp når suppen er ferdig. Herlig smak på kraften! Jeg har fått mange spørsmål om hvorfor kraften smaker så godt. Suppen ble kokt på okse bibringe og høyrygg, grønnsakene (gulerøtter og persillerot) ble kuttet i julienne-form (fransk, må vite..). Vakkert utseende på suppen. Av kraften ble det laget sursøt saus, og som hun kunne smake til den! Det deiligste av alt var den gule meldeigen med vispet egg og kardemomme i, og med litt av suppekraften. Den ble ikke kokt opp som boller i suppen som det står i mange oppskrifter, men i kjelen hun laget denne blandingen i. Ble lagt i suppen med en spiseskje ved servering. Karamellpudding og pisket krem til dessert. Voila! Søndagsmat.
Dette hørtes nydelig godt ut. Må teste ut noe tilsvarende selv 🙂 Nam!
Hei!
Var de to vurderingen mine for lange siden de ikke ble publisert?