Kjøttsuppe

Lages på: 1 time 45 minutter Nivå: Enkel

Enkel kjøttsuppe

Kjøttsuppe kan være billig og god hverdagsmat som nærmest lager seg selv. Her brukes ikke dyrt biffkjøtt, men gjerne rimeligere kjøttyper som høyrygg eller grytekjøtt. Den lange koketiden gjør at selv de seigeste kjøttstykkene blir møre. Vil du gjøre kjøttsuppen enda mer budsjettvennlig  kan du erstatte kjøtt med pølser.

Slike supper er også en gyllen anledning til å rydde i grønnsaksskuffen i kjøleskapet. De litt halvslappe gulrøttene, potetene, den halve løken osv er ypperlig i kjøttsuppe, og det er bare fantasien som setter begrensinger. Sjekk gjerne også denne oppskriften på grønnsakssuppe med pølser.

Kjøttsuppen kan spises slik den er, eller serveres med flatbrød, nystekte rundstykker eller brød.

Håper oppskriften faller i smak!

Tradisjonell kjøttsuppe

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

1

time 

30

minutter
Totalt

1

time 

45

minutter

Ingredienser

  • 500 gram grytekjøtt

  • Smør til bruning

  • 8 dl kjøttbuljong

  • 2 stk gulrøtter

  • 4 stk poteter

  • 1/4 stk kålrot

  • 1 stk persillerot

  • 1/2 stk purreløk

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Brun kjøttet kjapt i en gryte i en liten klatt smør. Kjøttet behøver ikke være gjennomstekt, men hensikten med å brune kjøttet er å få frem den deilige smaken.
  • Ha i kraft eller utblandet buljong og la kjøttet trekke rett under kokepunktet til det er mørt, i 1 – 1,5 time. Har du en slowcooker stående er dette en gyllen anledning til å tørke støv av den. Bruker du kjøttpølser istedenfor rent kjøtt kan du bare ha pølsene sammen med grønnsakene, og slipper den lange koketiden.
  • Når kjøttet begynner å bli mørt kan du gå i gang med grønnsakene. Skrell gulrot, potet og kålrot, og skjær de opp i terninger. Skyll purreløken og skjær den opp i skiver.
  • Ha grønnsakene i suppen, kok opp, og la suppen koke i cirka 20 minutter til de er møre.
  • Smak til suppen med salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*