Klassisk hvetestang

Lages på: 3 timer Nivå: Middels
Klassisk hvetestang

Kan ikke huske sist jeg smakte hvetestang, men jeg er ganske sikker på at det var da jeg var barn. Litt usikker på hvorfor egentlig, det smaker jo utrolig godt, og går ofte ned på høykant hos både store og små. En annen flott ting med hvetestenger er at de egner seg godt til å fryses ned, så hvis du får uventet besøk er det bare å ta opp en hvetestang og tine den langsomt i stekeovnen.

I denne oppskriften laget jeg også min egen vaniljekrem, men du kan også kjøpe den ferdig på butikken. Det smaker så klart best med hjemmelaget, men går litt kjappere å kjøpe den ferdig.

Klassisk hvetestang

0 fra 0 vurderinger
Type rett: Søt gjærbakstNivå: Middels
Porsjoner

3

hvetestenger
Tilberedning + heving

2

timer 

50

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

2

timer 

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Søt grunndeig
  • 550 gram 550 hvetemel

  • 1/4 pose tørrgjær

  • 75 gram 75 sukker

  • 1/2 ts 1/2 kardemomme

  • 1 klype 1 salt

  • 3 dl 3 melk

  • 1 stk 1 egg

  • 75 gram 75 romtemperert smør

  • Vaniljekrem
  • 5 dl 5 helmelk

  • 100 gram 100 sukker

  • 1 stk 1 vaniljetang

  • 3 ss 3 maizena

  • 4 stk 4 eggeplommer

  • Glasur og pynt
  • 200 gram 200 melis

  • Vann

  • Kokosmasse

Fremgangsmåte

  • Start med å sette deigen. Ha alt det tørre i en bolle. Varm melken til 20 grader (litt kaldere enn fingeren din) og visp inn ett egg med en gaffel. Ha melkeblandingen sammen med det tørre og elt det i en kjøkkenmaskin med påmontert eltekrok, i 15-20 minutter. Deigen skal være klissete, men er den for løs kan du tilsette litt mel. Dersom den virker hard og kompakt kan du tilsette litt ekstra melk. Når deigen nærmer seg ferdig eltet tilsettes små terninger av romtemperert smør. Elt deigen videre i noen minutter til, frem til at smøret er godt eltet inn i deigen.
  • Dekk bollen til med plast eller et klede, og sett deigen til heving på et lunt sted. Beregn cirka 1,5 time hevetid, eller til den har fått dobbel størrelse.
  • Ha deigen over på et melet underlag. Del den inn i 3 emner. Rull hver del ut til en ca 30 cm lang pølse som du legger på et bakepapirkledd stekebrett (2 på hvert brett). Klem dem flate med hånden eller bruk et kjevle. La de etterheve i ca 30 minutter, mens du lager du vaniljekrem.
  • Vaniljekrem. Ha sukkeret i bunnen av en kasserolle og ha melken over. Del en vaniljestang i to, skrap ut frøene og ha både frø og stang i melken. Kok opp blandingen.
  • Pisk sammen eggeplommer og maizena i en egen bolle.
  • Når melken har kokt opp heller du litt av melkeblandingen over i bollen, under kontinuerlig visping. Det er svært viktig at du ikke heller over for mye varm melk av gangen. Når ca 2/3 av melken er helt over i bollen, eller du alt i bollen tilbake i kasserollen.
  • Varm opp blandingen ved lav-medium varme, til den tykner. Avkjøles.
  • Når de har etterhevet bruker du to fingre til å lage en fordypning langs midten av hvetestangen. Fyll vaniljekremen i denne fordypningen du har laget.
  • Stek hvetestengene midt i ovnen i ved 225 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist
  • Melisglasuren lages ved å blande melis og vann, som smøres på sidene av stengene før servering. Dryss over litt kokos etter eget ønske.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*