Slik lager du en klassisk hvetestang

 1. Start med å sette deigen. Ha alt det tørre i en bolle. Varm melken til 37 grader (fingervarmt) og visp inn ett egg med en gaffel. Ha melkeblandingen sammen med resten og elt det i en kjøkkenmaskin i ca 10 minutter. Deigen skal være klissete, men er den for løs har du i litt mer eller mer melk om den er for kompakt og tørr.
 2. Når deigen nærmer seg ferdigeltet har du i små terninger av romtemperert smør. Elt deigen videre i noen minutter til, frem til at smøret er godt eltet inn i deigen.
 3. Dekk bollen til med plast eller et klede, og sett deigen til heving på et lunt sted. Hevetiden bør ligger på minimum 1 time, og til den har fått dobbel størrelse.
 4. Ha deigen over på et melet underlag. Del den inn i 3 emner. Rull hver del ut til en ca 30 cm lang pølse som du legger på et bakepapirkledd stekebrett (2 på hvert brett). Klem dem flate med hånden eller bruk et kjevle. La de etterheve i ca 30 minutter, mens du lager eventuell vaniljekrem.
 5. Når de har etterhevet bruker du to fingre til å lage en fordypning langs midten av hvetestangen. Fyll vaniljekremen i denne fordypningen du har laget.
 6. Stek hvetestengene midt i ovnen i ved 225 grader i ca 10 minutter. Avkjøles på rist
 7. Melisglasuren lages ved å blande melis og vann, som smøres på sidene av stengene før servering. Dryss over litt kokos etter eget ønske.

Tips! Dersom du har tenkt å fryse ned noen av hvetestengene, så vil jeg anbefale å vente med å ha på melisglasuren til etter du har tint de.

Håper det smaker!

 

Vaniljekrem

 1. Ha sukkeret i bunnen av en kasserolle og ha melken over. Del en vaniljestang i to, skrap ut frøene og ha både frø og stang i melken. Kok opp blandingen.
 2. Pisk sammen eggeplommer og maizenna i en egen bolle.
 3. Når melken har kokt opp heller du litt av melkeblandingen over i bollen, under kontinuerlig visping. Det er svært viktig at du ikke heller over for mye varm melk av gangen.
 4. Når ca 2/3 av melken er helt over i bollen, eller du alt i bollen tilbake i kasserollen.
 5. Varm opp blandingen ved lav-medium varme, til den tykner.
 6. Avkjøles.
Klassisk hvetestang
Et stykke hvetestang til kaffen