Klassisk lasagne

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Middels
Lasagne

Jeg oppdaget at noe av det jeg mangler her på bloggen er en klassisk lasagneoppskrift, dvs en helt ordinær lasagne uten verken cottage cheese, squash mm. Ikke det at jeg har noe vondt å si om de andre variantene, men av og til vil man  rett og slett lage “originalen”. Så i dag gir jeg deg en oppskrift på en klassisk lasagne. Ønsker du en oppskrift med litt mer grønnsaker i kan jeg anbefale deg å sjekke ut lasagne á la Det glade kjøkken eller denne oppskriften på vegetarlasagne.

Oppskriften rekker til cirka 4 voksne, litt avhengig av hva slags tilbehør dere serverer til den. Jeg synes det er svært godt med en enkel grønn salat og kanskje noen hvitløksbaguetter ved siden av. Lasagne er også en slik rett som egentlig smaker enda bedre dagen derpå, så frykt ikke dersom det blir rikelig med mat.

Håper denne oppskriften på helt “ordinær” lasagne faller i smak!

Klassisk lasagne

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: ItalienskNivå: Middels
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

45

minutter
Steketid

30

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter

Ingredienser

  • Kjøttsaus
  • 800 gram karbonadedeig

  • 2 stk små løk

  • 3 fedd hvitløk

  • 2 stk stangselleri

  • 1 stk gulrot

  • 2 bokser hermetiske tomater

  • 2 ss tomatpuré

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • 2 ts oregano, tørket

  • 2 stk laurbærblad

  • Ostesaus
  • 3 ss smør

  • 5 ss hvetemel

  • 8 dl melk

  • 75 gram parmesan

  • 1 ts salt

  • 1/2 ts hvit pepper

  • 1/4 ts muskattnøtt

  • Annet
  • 9 stk lasagneplater

  • 2 never revet hvitost

  • Forslag til tilbehør
  • Salat

  • Cherrytomater

  • Hvitløksbaguetter

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, vanlig over og undervarme.
  • Kjøttsausen: Det første du gjør er å brune karbonadedeigen kjapt i en stekepanne, før du så har den over i en stor gryte. Brun gjerne i tre-fire omganger, på ganske høy varme, slik at karbonadedeigen blir stekt og ikke kokt.
  • Rens og kutt opp løken i små terninger, finhakk hvitløken. Skrell gulroten og skyll stangsellerien. Del både gulrot og stangselleri på langs et par ganger, deretter i skiver på tvers slik at bitene blir forholdsvis små. Surr grønnsakene 3-4 minutter i stekepannen i en liten klunk olivenolje, før de så has over i gryten sammen med den stekte karbonadedeig. Tilsett tomatpuréen i pannen med grønnsakene rett før du har de over i gryten, slik at den får frest litt i pannen (fjerner den skarpe smaken).
  • Ha hakkede tomater, tørket oregano, og et par laurbærblad i gryten, og la kjøttsausen koke i cirka 15-20 minutter mens du lager ostesausen. Plukk så ut laurbærbladene og smak så til med salt og pepper. Bruker du fersk oregano kan du beregne cirka 1-2 ss, vent da med å tilsette oreganoen til gryten har kokt ferdig.
  • Ostesausen: Smelt smøret i en liten kasserolle. Ha så i hvetemel og rør det god sammen med en visp. Dra kasserollen av platen og tilsett litt av melken. Visp ut klumpene og tilsett så litt mer av melken etter hvert. Fortsett til du har brukt cirka halvparten av melken. Kok opp blandingen og tilsett mer melk når den begynner å tyke. La koke i 4-5 minutter. Dra sausen av platen og ha i salt, hvit pepper, muskatnøtt og revet parmesan.
  • Fordel kjøttsaus, ostesaus og lasagneplater lagvis i en smurt ildfastform. Jeg pleier å starte med kjøttsaus og avslutte med ostesaus. Dryss over litt revet hvitost på toppen.
  • Steketid: Stek lasagne i forvarmet ovn i 30-35 minutter. Hvis osten blir veldig for mørk kan du justere ned litt ned på varmen.
  • Ta lasagneformen ut av ovnen og la den stå på benken i 10-15 minutter før du serverer den. Da vil den både sette seg og den er litt mer temperert. Mens du venter kan du lage en enkel salat til å ha ved siden av og kanskje steke et par hvitløksbaguetter ved siden av. Jeg laget en enkel salat av ruccola og cherrytomater.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*