Kleppsuppe (kleppmelk)

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Kleppsuppe med sukker og kanel

I helgen laget jeg noe jeg ikke kan huske sist jeg smakte, nemlig kleppsuppe (eller kleppmelk om du vil). Som barn fikk vi servert dette en gang iblant, og det var bestandig god stemning når dette stod på menyen.

Når det er sagt så var kanskje ikke samboeren min like begeistret for denne mye omtalte middagsretten. Like greit, da ble det jo en ekstra porsjon til meg. Som du sikkert forstår, basert på ingredienslisten, så er ikke dette retten som vil gi deg en gastronomisk smaksopplevelse.

Kleppsuppe (kleppmelk)

Hvis du synes det er gøy med slike tradisjonsretter så har jeg på bloggen tidligere også publisert en oppskrift på smørgrøt (fløyelsgrøt), kjelost (kalvedans), samt en oppskrift på hjemmelaget rømmegrøt.

Håper du har blitt fristet til å forsøke deg på denne litt merkelige supperetten som jeg har vokst opp med!

Kleppsuppe (kleppmelk)

5 fra 2 vurderinger
Type rett Middag, SuppeKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter

Kleppsuppe er en middagsrett hvor melboller (eller klepper) får trekke i varm melk, og er mer vanlig i Trøndelag og Nord-Norge. Kleppmelken serveres til middag med sukker og kanel på. Klepp

Ingredienser

  • Kleppdeig/-røre
  • 1 stk egg

  • 2 dl melk

  • 1,5 dl siktet hvetemel

  • 1,5 dl byggmel

  • 1,5 ts sukker

  • Suppe
  • 1 liter melk

  • 2 ts sukker

  • 1 stk kanelstang

  • 1/2 ts salt

Fremgangsmåte

  • Ha egg, sukker og melk i en bolle og visp det lett sammen.
  • Tilsett en blanding av hvetemel og byggmel i melkeblandingen. Konsistensen skal være såpass fast at du skal greie å forme massen som en slags ball i skjeen, uten at den renne av skjeen. Ha derfor i såpass med mel at konsistens som en tykk risengrynsgrøt.
  • Varm opp melk, sukker, salt og kanelstangen til det begynner å koke, men vær forsiktig så du ikke brenner melken i bunnen. Skru ned varmen, slik at melken ligger litt under kokepunktet.
  • Senk én og én klepp ned i den varme melken ved hjelp av spiseskjeen, og la de trekke i cirka 10-12 minutter til kleppsuppen er ferdig. Rør forsiktig i suppen ved hjelp av en sleiv en gang iblant slik at det ikke brenner seg.
  • Ha rykende varm kleppsuppe i dype skåler, og server med litt kanel og sukker på toppen. Suppen spises med skje, hvor du bruker skjeen til å dele opp kleppene passe store biter.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. I dag blir det kleppsuppe. Vi brukte også denne på Østlandet. Gamle minner dukker opp. Moro med gamle oppskrifter i en moderne og hektisk verden.

    • Rolf-Anders Vollan

      Så gøy! Faktisk så er kleppsuppe en av de meste besøkte oppskriftene på bloggen, så det er tydelig at det er flere som synes det er fint med litt gamle oppskrifter en gang iblant:)

      Rolf-Anders

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*