Slik gjør du det

I oppskriften startet jeg med å lage det sprø»krønsjet» som skal ligge utenpå. Du kan også bruke griljermel, men jeg valgte å lage min egen variant av grovt brød som jeg hadde liggende. Fjern skorpen av brødskivene og ha de i en matmølle eller foodprossessor. Lurer du på hva en matmølle mener jeg hakkebollen som mange stavmiksere er utstyrt med. Når du har kjørt dette til en smuldrete masse tørrsteker du smulene  til du sitter igjen med tørre og sprø brødsmuler. Bland tacokrydderet sammen med brødsmulene når smulene begynner å få litt farge.

Slå sammen et par egg som du heller i en dyptallerken, og fordel hvetemelet i en egen tallerken. Laksen skjærer du i passende store biter (ca 2 x 3 cm). Dypp hver bit først i melet, deretter i egg og til slutt i brødsmulene. Laksebitene legger du så over på  et bakepapirkledd stekebrett.

Når alle laksebitene har fått dette jevne laget med smuler rundt seg setter du det i forvarmet ovn på  220 grader, varmluft, i ca 8-10 minutter.

Mens du venter på  at laksen skal bli ferdig er det bare å sette  i gang med salaten. Her er det ingen fasit på hva bruker, men jeg valgte å ha i blant annet eple og fersk mozzarella for å gjøre salaten litt ekstra saftig og god. Reddiker synes jeg også er en undervurdert grønnsak i salater, og både ser og smaker utrolig godt.

Kutt salat, grønnsaker og mozzarella i  passende små  biter, dryss over biter av sprø og deilig laks, og nyt med god samvittighet.

Tips! Laksesalaten smaker ekstra godt sammen med en liten skje mager kesam eller kanskje en enkel hjemmelaget guacamole.

Håper det smaker!

 

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg sender også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å være med på listen. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.