Knasende god laksesalat

Knasende laksesalat

I dag frister jeg med en enkel salat med sprø laksebiter i. Laksebitene har jeg gitt et lite tex-mex preg over seg og er en kjempefin måte å variere fiskemåltidet på.

Inspirasjon til denne fiskeretten fikk jeg fra en tidligere oppskriften jeg har publisert på crispy fish i wrap. Ta gjerne en titt her hvis du ble nysgjerrig!

Tips! Laksesalaten smaker ekstra godt sammen med en liten skje mager kesam eller kanskje en enkel hjemmelaget guacamole.

Håper det smaker!

Laksesalat med panert laks

  • 27. september 2016
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Knasende laksesalat

Ingredienser

  • 500 gram laks
  • 4 skiver brød
  • 2 ss tacokrydder'2 egg
  • 3 ss hvetemel
  • Salat
  • Crispisalat
  • 10 cherrytomater
  • 3 reddiker
  • 1 gul eller rød paprika
  • 1 eple
  • 50 gram mozzarella

Fremgangsmåte

Steg 1
I oppskriften startet jeg med å lage det sprø”krønsjet” som skal ligge utenpå. Du kan også bruke griljermel, men jeg valgte å lage min egen variant av grovt brød som jeg hadde liggende. Fjern skorpen av brødskivene og ha de i en matmølle eller foodprossessor. Lurer du på hva en matmølle mener jeg hakkebollen som mange stavmiksere er utstyrt med. Når du har kjørt dette til en smuldrete masse tørrsteker du smulene  til du sitter igjen med tørre og sprø brødsmuler. Bland tacokrydderet sammen med brødsmulene når smulene begynner å få litt farge.
Steg 2
Slå sammen et par egg som du heller i en dyptallerken, og fordel hvetemelet i en egen tallerken. Laksen skjærer du i passende store biter (ca 2 x 3 cm). Dypp hver bit først i melet, deretter i egg og til slutt i brødsmulene. Laksebitene legger du så over på  et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 3
Når alle laksebitene har fått dette jevne laget med smuler rundt seg setter du det i forvarmet ovn på  220 grader, varmluft, i ca 8-10 minutter.
Steg 4
Mens du venter på  at laksen skal bli ferdig er det bare å sette  i gang med salaten. Her er det ingen fasit på hva bruker, men jeg valgte å ha i blant annet eple og fersk mozzarella for å gjøre salaten litt ekstra saftig og god. Reddiker synes jeg også er en undervurdert grønnsak i salater, og både ser og smaker utrolig godt.
Steg 5
Kutt salat, grønnsaker og mozzarella i  passende små  biter, dryss over biter av sprø og deilig laks, og nyt med god samvittighet.