• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
27. september 2016

Knasende god laksesalat

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Knasende laksesalat

I dag frister jeg med en enkel salat med sprø laksebiter i. Laksebitene har jeg gitt et lite tex-mex preg over seg og er en kjempefin måte å variere fiskemåltidet på.

Inspirasjon til denne fiskeretten fikk jeg fra en tidligere oppskriften jeg har publisert på crispy fish i wrap. Ta gjerne en titt her hvis du ble nysgjerrig!

Tips! Laksesalaten smaker ekstra godt sammen med en liten skje mager kesam eller kanskje en enkel hjemmelaget guacamole.

Håper det smaker!

Laksesalat med panert laks

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 27. september 2016
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Knasende laksesalat
Ingredienser
  • 500 gram laks
  • 4 skiver brød
  • 2 ss tacokrydder'2 egg
  • 3 ss hvetemel
  • Salat
  • Crispisalat
  • 10 cherrytomater
  • 3 reddiker
  • 1 gul eller rød paprika
  • 1 eple
  • 50 gram mozzarella
Slik gjør du det
Steg 1
I oppskriften startet jeg med å lage det sprø»krønsjet» som skal ligge utenpå. Du kan også bruke griljermel, men jeg valgte å lage min egen variant av grovt brød som jeg hadde liggende. Fjern skorpen av brødskivene og ha de i en matmølle eller foodprossessor. Lurer du på hva en matmølle mener jeg hakkebollen som mange stavmiksere er utstyrt med. Når du har kjørt dette til en smuldrete masse tørrsteker du smulene  til du sitter igjen med tørre og sprø brødsmuler. Bland tacokrydderet sammen med brødsmulene når smulene begynner å få litt farge.
Steg 2
Slå sammen et par egg som du heller i en dyptallerken, og fordel hvetemelet i en egen tallerken. Laksen skjærer du i passende store biter (ca 2 x 3 cm). Dypp hver bit først i melet, deretter i egg og til slutt i brødsmulene. Laksebitene legger du så over på  et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 3
Når alle laksebitene har fått dette jevne laget med smuler rundt seg setter du det i forvarmet ovn på  220 grader, varmluft, i ca 8-10 minutter.
Steg 4
Mens du venter på  at laksen skal bli ferdig er det bare å sette  i gang med salaten. Her er det ingen fasit på hva bruker, men jeg valgte å ha i blant annet eple og fersk mozzarella for å gjøre salaten litt ekstra saftig og god. Reddiker synes jeg også er en undervurdert grønnsak i salater, og både ser og smaker utrolig godt.
Steg 5
Kutt salat, grønnsaker og mozzarella i  passende små  biter, dryss over biter av sprø og deilig laks, og nyt med god samvittighet.

Følg meg gjerne på Facebook og Instagram for å få nye innlegg rett i feeden din. Jeg sender også å sende ut skreddersydde nyhetsbrev en sjelden gang, så meld deg gjerne på via denne lenken for å være med på listen. E-posten blir så klart ikke brukt til noe annet.

Stikkord

  • Tex-mex

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Den beste høstsuppen – Skogssoppsuppe
Gresskarsuppe med kokos, chili og ingefær

Relaterte innlegg

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021
0 kommentarer

Pizza med marinert kjøttdeig

Gratinert pastaform
25. februar 2021
0 kommentarer

Gratinert pastaform

Koteletter i form
24. februar 2021
0 kommentarer

Koteletter i form

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales