Knasende laksewrap med mangosalsa

Lages på: 40 minutter Nivå: Middels

Knasende laksewrap med mangosalsa

Du vil kanskje ikke tro det, men laksewrap er et glimrende alternativ til den tradisjonelle fredagstacoen og er lett å like for både store og små. Server den knasende laksewrapen med en eksotisk mangosalsa og sprø grønnsaker – sunt, godt og digg!

Vær heller ikke redd for å gjøre din egen vri på retten. Har du ikke laks kan du erstatte den med en annen fiskesort eller kylling (øk da steketiden litt). Ønsker du en kjappere variant kan du bruke vanlig griljermel eller droppe mangosalsaen, og du må heller ikke være redd for å bruke andre grønnsaker du måtte ha tilgjengelig.

Jeg vil gjerne se maten du lager fra bloggen! Bruk #detgladekjokken på Instagram, eller tagg meg med @detgladekjokken i post eller Instastory.

Helgens laksewrap med mangosalsa

Noen andre forslag til fredagens tex-mex måltid :

Du kan også finne flere tex-mex favoritter på denne siden.

Banner - Mat du blir glad av

Sprø laksewrap med mangosalsa

5 fra 1 vurdering
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

tortillas
Tilberedning

30

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

40

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 laksefilet

  • 3-4 skiver grovt brød

  • 2 ss 2 fajitaskrydder

  • 2 stk 2 egg

  • Mel

  • Mangosalsa
  • 1 stk 1 mango

  • 2 stk 2 vårløk

  • 1 stk 1 lime

  • 1 stk 1 rød chili

  • Fersk koriander (valgfritt)

  • Salt og pepper

  • Forslag til tilbehør
  • 4 stk 4 store tortillas (gjerne fullkorn)

  • Salat

  • Reddik

  • 1 stk 1 paprika

  • 1 stk 1 avokado

  • 4 ss 4 mager kesam eller lettrømme

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 220 grader.
  • Start med mangosalsaen, slik at den får tid til å trekke gode smaker. Ta bort steinen fra mangoen ved å skjære på langs på hver siden av steinen. Fjern skallet og del mangoen opp i middels store biter. Vårløken kuttes opp i skiver, mens chilien deles i to og grovhakkes (fjern steinene i midten). Ha mango, vårløk, chili, saften fra en lime og eventuelt koriander i samme matmølle som tidligere. Kjøres sammen noen sekunder, til du har en chunky mangosalsa med fortsatt en del klumper i. Om du ikke har en slik matmølle kan du også finhakke alle ingrediensene, ha de i en bolle og mose det lett sammen med en skje eller gaffel. Smak til med litt salt og pepper, og la mangosalsaen stå frem til servering.
  • Lag så en sprø paneringen av grovt brød. Du kan også ta en lettvint løsning ved å bruke griljermel, men jeg synes brød gir et best resultat. Fjern skorpen av brødskivene og ha de i en matmølle (hakkefunksjon til stavmikser) eller foodprossessor. Kjør brødet sammen til det bare er smuler igjen. Ha brødsmulene over i en varm og tørr stekepanne og rist smulene på medium til høy varme til de er sprø. Fajitaskrydderet blandes sammen med brødsmulene når smulene begynner å få litt farge.
  • Slå sammen et par egg i en dyp tallerken, og fordel hvetemelet i en egen tallerken. Skjær laksen biter på cirka 2 x 3 cm.
  • Dypp hver laksebit først i melet, deretter i egg og til slutt i brødsmulene. Laksebitene legger du så over på et bakepapirkledd stekebrett. Sett den panerte laksen inn ovnen og la den steke på varmluft, i ca 8-10 minutter.
  • Mens laksen steker gjør du klart tilbehøret. Skyll og kutt opp salat, reddik, paprika, avokado og eventuelt andre grønnsaker du måtte ønske.
  • Ta den ferdigstekte laksen ut av ovnen. Varm tortillaslefsene i ovnen i cirka 20 sekunder rett før servering.
  • Fordel den tex-mex panerte laksen sammen med mangosalsa, sprø grønnsaker og kesam/lettrømme utover en tortillaslefse. Nyt en deilig og knasende laksewrap med god samvittighet! Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*