Knuste og sprø poteter

Lages på: 50 minutter Nivå: Enkel
Knuste sprø poteter

Poteter! Poteter er en helt fantastisk grønnsak som kan brukes til omentrent alt. Den kan kokes, stekes, bakes eller friteres. Du kan servere poteter som tilbehør, eller la den utgjøre en helt rett i seg selv. Ikke rart at man har uttrykk som «å være en potet».

I dagens oppskrift har jeg både kokt og stekt potetene. Etter en runde i kasserollen knuser jeg potetene lett, før jeg så risler over litt olje og setter de i ovnen med litt krydre. Litt mer arbeid enn å bare hive de i kokende vann, men resultatet blir fantastiske gode poteter. Det beste av alt er at de får et sprøtt og digg skall, mens de enda er myke inni. Så gode at de enten kan spise slik de er, med en deilig dip eller spicy salsa ved siden av, eller som et tilbehør til kjøtt eller fisk. Disse knust og sprø potetene kan virkelig anbefales!

Sprø og moste poteter

Er du glad i poteter du også? En av favorittene mine er røsti. Her på bloggen har jeg allerede laget en enkel og klassisk variant på røstipoteter, og en variant med chorizo og persille.

Knuste og sprø poteter

4.0 fra 71 vurderinger
Type rett: TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

50

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1/2 kg små poteter

  • 1 ts salt

  • 2 ss olivenolje

  • 1 fedd hvitløk

  • Fersk timian

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 225 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Vask potetene, men behold skallet på. Kok potetene i en kasserolle med vann, i cirka 20 minutter til de er møre. Hell av kokevannet og la de avkjøle seg noen minutter.
  • Legg potetene utover et bakepapir. Knus potene forsiktig med en gaffel eller undersiden av et glass eller kasserolle. Legg potetene side om siste i en smurt ildfastform.
  • Rør sammen litt olivenolje og knust hvitløk, og fordel dette over potene. Du kan også bruke en pensel for å sikre at du får dekket til hele potetene. Ha over litt flaksalt og blader av fersk timian.
  • Sett formen i ovnen og stek den videre i 25 minutter. Når det er 10 minutter igjen kan du skru på varmluftfunksjonen på ovnen. Potetene skal bli crispy og gyldne i fargen. Nyt potetene umiddelbart.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*