Kokosboller (skumboller)

Lages på: 1 time 30 minutter Nivå: Middels

Kokosboller! Dette må bli en ny julekaketradisjon for min del, for fy søren hvor godt det er med kokosboller. Det er heller ikke så vanskelig å lage de. Kan du stivpiske eggehviter så er  du allerede godt på vei. Og for enkelthetens skyld så har jeg brukt gelatin i denne oppskriften.

Kokosboller (eller skumboller om du vil) smaker litt som bamsemums, men med et lite dryss av kokos. Jeg er allerede litt bekymret for hvordan jeg skal unngå å spise opp resten før jul, for litt etter litt har de på magisk vis forsvunnet fra kakeboksen.

Jeg oppbevarer kokosbollene i fryseren. Min erfaring er at de er myke inni selv om de spises rett fra fryseren.

Kokosbolle med kokos

Så om du ikke har tradisjoner på å lage kokosboller til jul fra før, så anbefaler jeg å teste denne oppskriften! Om du vil ha litt mer inspirasjon til julebaksten kan jeg også anbefale disse:

Lykke til med julebaksten!

Kokosboller (skumboller)

4 fra 98 vurderinger
Type rett: KosNivå: Middels
Porsjoner

20

stk
Totalt

1

time 

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • Kokosboller
  • 3 stk 3 eggehviter

  • 225 gram 225 sukker

  • 1/2 ts 1/2 vaniljesukker

  • 4 plater 4 gelatin

  • Vann

  • Glasur
  • 150 gram 150 kokesjokolade

  • 15 gram 15 kokosfett

  • Kokosmasse

Fremgangsmåte

  • Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
  • Bland sammen sukker og vaniljesukker i en liten skål.
  • Skill eggeplommer fra eggehviter. Ha eggehvitene i en helt ren bolle, og vær helt sikker på at du ikke har noen andeler av plommen med eggehvitene. Kommer det noe fett (enten fra bollen eller eggeplommene) så kan du få problemer med å stivpiske eggehvitene. Pisk eggehvitene på medium hastighet de første minuttene, skru deretter opp hastigheten. Ha i litt og litt sukker i eggehvitene. Pisk godt før du har i mer sukker. Fortsett slik du du har hatt i alt sukkeret.
  • Ha et par-tre spiseskjeer vann i et krus. Sett de i mikroen i 20-30 sekunder til vannet koker. Klem vannet ut av gelatinplatene, og ha de i koppen med det varme vannet. Rør ut blandingen med en skje. Du kan også bruke en kjele dersom du ikke har mikro.
  • Hell den flytende gelatinblandingen i de stivpiskede eggehvitene, mens du fortsetter å piske. Visp til gelatinblandingen er godt utblandet.
  • Fyll en sprøytepose med marengsen. Sett den så i fine skumtopper på et bakepapir. Du kan også sette de oppå små kjeks hvis du ønsker, enten det er Ritz-kjeks eller andre kjeks. Sett brettet kaldt i minimum én time, til de har blitt stive.
  • Smelt sjokolade og kokosfett over et vannbad. Husk å ikke bruke for høy varme og unngå at det kommer den minste dråpe med vann i blandingen.
  • Dypp eller fordel sjokoladen over skumbollene. Jeg synes det er enklest å bruke en gaffel til å holder kokosbollene over sjokoladen, for så å øse over sjokolade med en spiseskje. Sett de så over på et rent bakepapir. Strø over kokosmasse.
  • Sett kokosbollene kjølig til sjokoladen har stivnet. Håper skumbollene faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

9 Kommentarer

  1. Veldig god og enkel å lage ???

  2. Hei.
    Er det mulig å bytte sukker med Natreen strø? I så fall, hvor mye?
    Mvh NIna

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Nina,
      Jeg må innrømme at jeg kjenner ikke så godt til Natreen strø, så er usikker på hvor enkelt det er å lage marengs med denne søtningen. Men hvis du tester så må du gjerne legge igjen en kommentar om det går, kan jo være flere som lurer 🙂

    • Fin og enkel oppskrift, og de er jo altfor gode. ?

  3. Kult!

  4. Hei Rolf-Anders! Kan jeg bruke noe annet enn kokosfett i glasuren ? Eller bare smeltet sjokolade ?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*