• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
6. desember 2019

Kokosboller (skumboller)

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kokosboller

Kokosboller! Dette må bli en ny julekaketradisjon for min del, for fy søren hvor godt det er med kokosboller. Det er heller ikke så vanskelig å lage de. Kan du stivpiske eggehviter så er  du allerede godt på vei. Og for enkelthetens skyld så har jeg brukt gelatin i denne oppskriften.

Kokosboller (eller skumboller om du vil) smaker litt som bamsemums, men med et lite dryss av kokos. Jeg er allerede litt bekymret for hvordan jeg skal unngå å spise opp resten før jul, for litt etter litt har de på magisk vis forsvunnet fra kakeboksen.

Jeg oppbevarer kokosbollene i fryseren. Min erfaring er at de er myke inni selv om de spises rett fra fryseren.

Kokosbolle med kokos

Så om du ikke har tradisjoner på å lage kokosboller til jul fra før, så anbefaler jeg å teste denne oppskriften! Om du vil ha litt mer inspirasjon til julebaksten kan jeg også anbefale disse:

  • Serinakaker
  • Enkle Sarah Bernard
  • Amerikanske cookies

Lykke til med julebaksten!

Kokosboller

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 6. desember 2019
  • 16-20 stk
  • 1 time(r) 30 min
  • Skriv ut
Kokosboller (skumbolle)
Ingredienser
  • Kokosboller
  • 3 eggehvite
  • 225 gram sukker
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 4 plater gelatin
  • Vann
  • Glasur
  • 150 gram kokesjokolade
  • 15 gram kokosfett
  • Kokosmasse
Slik gjør du det
Steg 1
Legg gelatinplatene i bløt i en bolle med kaldt vann.
Steg 2
Bland sammen sukker og vaniljesukker i en liten skål.
Steg 3
Skill eggeplommer fra eggehviter. Ha eggehvitene i en helt ren bolle, og vær helt sikker på at du ikke har noen andeler av plommen med eggehvitene. Kommer det noe fett (enten fra bollen eller eggeplommene) så kan du få problemer med å stivpiske eggehvitene. Pisk eggehvitene på medium hastighet de første minuttene, skru deretter opp hastigheten. Ha i litt og litt sukker i eggehvitene. Pisk godt før du har i mer sukker. Fortsett slik du du har hatt i alt sukkeret.
Steg 4
Ha et par-tre spiseskjeer vann i et krus. Sett de i mikroen i 20-30 sekunder til vannet koker. Klem vannet ut av gelatinplatene, og ha de i koppen med det varme vannet. Rør ut blandingen med en skje. Du kan også bruke en kjele dersom du ikke har mikro.
Steg 5
Hell den flytende gelatinblandingen i de stivpiskede eggehvitene, mens du fortsetter å piske. Visp til gelatinblandingen er godt utblandet.
Steg 6
Fyll en sprøytepose med marengsen. Sett den så i fine skumtopper på et bakepapir. Du kan også sette de oppå små kjeks hvis du ønsker, enten det er Ritz-kjeks eller andre kjeks. Sett brettet kaldt i minimum én time, til de har blitt stive.
Steg 7
Smelt sjokolade og kokosfett over et vannbad. Husk å ikke bruke for høy varme og unngå at det kommer den minste dråpe med vann i blandingen.
Steg 8
Dypp eller fordel sjokoladen over skumbollene. Jeg synes det er enklest å bruke en gaffel til å holder kokosbollene over sjokoladen, for så å øse over sjokolade med en spiseskje. Sett de så over på et rent bakepapir. Strø over kokosmasse.
Steg 9
Sett kokosbollene kjølig til sjokoladen har stivnet. Håper skumbollene faller i smak!

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kyllinggryte med kokosmelk
Krydderstekte kikerter med potetmos

Relaterte innlegg

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021
0 kommentarer

Suksessterte i liten langpanne

Riskrem med jordbærsaus
26. desember 2020
0 kommentarer

Riskrem med jordbærsaus

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
705delinger