
Kokosboller! Dette må bli en ny julekaketradisjon for min del, for fy søren hvor godt det er med kokosboller. Det er heller ikke så vanskelig å lage de. Kan du stivpiske eggehviter så er du allerede godt på vei. Og for enkelthetens skyld så har jeg brukt gelatin i denne oppskriften.
Kokosboller (eller skumboller om du vil) smaker litt som bamsemums, men med et lite dryss av kokos. Jeg er allerede litt bekymret for hvordan jeg skal unngå å spise opp resten før jul, for litt etter litt har de på magisk vis forsvunnet fra kakeboksen.
Jeg oppbevarer kokosbollene i fryseren. Min erfaring er at de er myke inni selv om de spises rett fra fryseren.

Så om du ikke har tradisjoner på å lage kokosboller til jul fra før, så anbefaler jeg å teste denne oppskriften! Om du vil ha litt mer inspirasjon til julebaksten kan jeg også anbefale disse:
Lykke til med julebaksten!
Veldig god og enkel å lage ???
Så bra, takk for tilbakemelding 🙂
Hei.
Er det mulig å bytte sukker med Natreen strø? I så fall, hvor mye?
Mvh NIna
Hei Nina,
Jeg må innrømme at jeg kjenner ikke så godt til Natreen strø, så er usikker på hvor enkelt det er å lage marengs med denne søtningen. Men hvis du tester så må du gjerne legge igjen en kommentar om det går, kan jo være flere som lurer 🙂
Fin og enkel oppskrift, og de er jo altfor gode. ?
Haha, så bra da 🙂
Kult!
Hei Rolf-Anders! Kan jeg bruke noe annet enn kokosfett i glasuren ? Eller bare smeltet sjokolade ?
Du kan bruke delfiafett eller smeltet smør 🙂