Kokosflarn

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Kokosflarn med sjokolade

Jeg tror jeg har funnet en helt ny julekake – nemlig kokosflarn. Det er ganske enkelt en enkel tvist på de tradisjonelle havreflarnene, men hvor havregryn er byttet ut med kokos. Noen av kokosflarnene valgte jeg å dyppe i smeltet sjokolade på mens andre beholdt jeg slik de var. Begge deler smaker helt fantastisk, og jeg er usikker på om jeg likte de best med eller uten sjokolade.

Se gjerne også oppskrift på havreflarn for en mer tradisjonell oppskrift.

Når det er sagt så er det ikke slik at det er full julestemning hjemme hos oss. Tvert imot faktisk. Leiligheten skriker etter en tiltrengt julevask, adventspynten er godt bortgjemt et sted i boden og jeg har ikke en gang turt å kjøpe en pose klementiner. Og slik blir det nok til vi har passert 1. søndag i advent. Disse kokosflarnene var rett og slett ikke tenkt som julebakst, men et resultat av at jeg hadde lyst til å lage kjeks og at jeg allerede hadde en pose med kokosmasse liggende. Flaks var det, for jeg tror vi hadde spist opp hele boksen i løpet av et par dager.

En annen stor fordel med kokosflarn er at det må være blant den enkleste julebaksten du kan gjøre, i hvert fall såfremt ikke julebaksten innebærer å kjøpe en boks med ferdige pepperkaker.  Pisk eggedosis, smelt smør som has i sammen med resten av ingrediensene. Settes i topper på et stekebrett og smokk i ovnen.

Flarn av kokos

Kokosflarn

0 fra 0 vurderinger
Type rett KjeksNivå: Enkel
Porsjoner

20

flarn
Tilberedning

20

minutter
Steketid

7

minutter

Ingredienser

  • 1 stk egg

  • 75 gram sukker

  • 50 gram smør

  • 1 ts bakepulver

  • 1 ss hvetemel

  • 100 gram kokosmasse

Fremgangsmåte

  • Forvarm stekeovnen til 200 grader, vanlig over- og undervarme
  • Pisk eggedosis av egg og sukker
  • Smelt smøret og sett det til side i noen minutter. Rør sammen kokosmasse, mel og bakepulver i en bolle. Vend blandingen forsiktig inn i eggedosisen sammen med smøret.
  • Sett deigen med teskjeer på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes på midterste rille i ovnen. Steketiden beregnes til cirka 7 minutter minutter, til de begynner å bli gyldne i kantene.
  • Ta de ferdigstekte flarnene ut av ovnen. Dra bakepapiret over på en rist, og la de kjøle 3-4 minutter før du løfter de fra bakepapiret og over på risten. Kjeksene er myke når de er varme, men blir sprø og gode når de er avkjølte.
  • Hvis du ønsker kan du også dyppe kjeksene i sjokolade. Smelt sjokoladen over et vannbad, dypp kjeksene i sjokolade. Avkjøl på nytt til sjokoladen har stivnet.
  • Kokosflarnene oppbevares i en tett boks. Håper de faller i smak!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*