Kokosmakroner er noen av de enkleste og kjappeste julekakene man kan lage, men smaker også svært godt.

Vi er alle sammen forskjellige og for noen er det utenkelig å lage sukkerfrie kaker i julen mens andre foretrekker å lage julekakene sukkerfrie. Faktisk så diskuterte vi akkurat dette på jobb. Jeg synes ofte at det blir slik at dersom man ønsker å lage noe sukkerfritt, og kanskje særlig i julen, så blir man uglesett av de som foretrekker den «vanlige» varianten.  Det kan være mange grunner til at man ønsker en sukkerfri variant, enten fordi man faktisk ikke greier å holde seg til å spise 1-2 kaker, uavhengig om de er sukkerfrie eller ikke, eller så kan det være at man enten er diabetiker eller får besøk av noen som er det. Selv har jeg ingen problemer med å spise verken sukkerfritt eller ikke, så lenge begge alternativer smaker godt.

Hvis du er diabetiker bør du ikke bruke vanlig vaniljesukker, men heller velge vaniljepulver av ekte vanilje. Da bør du også redusere litt på mengden siden denne har høyere konsentrasjon av vanilje.

Tips! Når du stivpisker eggehvite er det svært viktig at du ikke får med rester av eggeplommen. I tillegg er det svært viktig at bollen du pisker i ikke inneholder rester av fett.

Dersom du skal lage kokosmakroner med vanlig sukker kan du med fordel øke litt på mengden sukker. Istedenfor 65 gr sukker ville jeg endret dette til 100 gr dersom du bruker vanlig sukker. Dette skyldes at sukrin+ faktisk er litt søtere enn vanlig sukker.

Legg gjerne igjen en kommentar nederst siden hvis du enten har spørsmål til denne oppskriften eller også dersom du har noe annet på hjertet:)