• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
16. desember 2015

Kokosmakroner uten sukker

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kokosmakroner er noen av de enkleste og kjappeste julekakene man kan lage, og er en av de store julefavorittene mine. Jeg synes kokosmakroner smaker godt, enten de er laget med eller uten sukker. Den sukkerfrie varianten passer fint for deg som er opptatt av å redusere litt på sukkerinntaket til tross for at det er jul, eller du kan lage disse med vanlig sukker hvis du ikke er så nøye på det.

Dersom du skal lage kokosmakroner med sukker, kan jeg også anbefale gjerne også denne oppskriften på kokosmakroner. Den er en litt nyere variant, og gir deilige kokosmakroner som er sprø på innsiden og myke og gode på innsiden.

Vi er alle sammen forskjellige; for noen er det utenkelig å lage sukkerfrie kaker i julen mens andre foretrekker å lage julekakene sukkerfrie. Faktisk så diskuterte vi akkurat dette på jobb. Det er synd om man blir uglesett dersom man foretrekker å lage noe sukkerfritt, selv om julen er en høytid hvor man absolutt skal kunne kose seg. Det kan være mange grunner til at en ønsker en sukkerfri variant, enten fordi en ikke greier å begrense seg, du er diabetiker eller får besøk av noen som er det. Selv har jeg ingen problemer med å spise verken sukkerfritt eller ikke, så lenge begge alternativer smaker godt.

Hvis du er diabetiker bør du ikke bruke vanlig vaniljesukker, men heller velge vaniljepulver av ekte vanilje. Da bør du også redusere litt på mengden siden denne har høyere konsentrasjon av vanilje.

Dersom du skal lage kokosmakroner med vanlig sukker kan du med fordel øke litt på mengden sukker. Istedenfor 65 gr sukker ville jeg endret dette til 100 gr dersom du bruker vanlig sukker. Dette skyldes at sukrin+ faktisk er litt søtere enn vanlig sukker.

Sukkerfrie kokosmakroner

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 16. desember 2015
  • 12 stk
  • 25 min
  • Skriv ut
Kokosmakroner med og uten sukker
Ingredienser
  • 2 eggehviter
  • 65 gram sukrin+
  • 1/2 ts vaniljesukker
  • 140 gram kokosmasse
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ss hvetemel
Slik gjør du det
Steg 1
Sett ovnen på 200 grader.
Steg 2
Stivpisk eggehvite og sukker. Husk at det er svært viktig at du ikke får med rester av eggeplommen når du stivpisker eggehvitene. I tillegg er det viktig at bollen du pisker i ikke inneholder rester av fett
Steg 3
Bland sammen kokosmasse, vaniljesukker, bakepulver og hvetemel, og vend dette forsiktig inn resten. Bruk to teskjeer til å sette røren i toppen på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter til de begynner å bli gyldne.
Steg 4
Kokosmakronene avkjøles på rist og oppbevares i en tett boks.

Stikkord

  • makroner

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Hjemmelaget og litt sunnere marsipan
Glutenfrie pannekaker til frokost

Relaterte innlegg

Boller med sjokoladekrem
20. februar 2021

Boller med sjokoladekrem

Gulrotmuffins med kremostglasur
23. januar 2021

Gulrotmuffins med kremostglasur

Suksessterte i liten langpanne
2. januar 2021

Suksessterte i liten langpanne

4 comments

  • Vigdis
    17. desember 2020

    Hei – jeg synes denne oppskriften er interessant og vil gjerne prøve den. Kan jeg doble den ved å doble alle ingredienser?

    • Rolf-Anders Vollan
      17. desember 2020

      Hei Vigdis,
      Ja det vil jeg tro går helt fint. Dersom du skal lage kokosmakronene med vanlig sukker kan jeg for øvrig anbefale årets oppskrift på kokosmakroner på det varmeste, https://detgladekjokken.no/oppskrift/kokosmakroner/. Den har fått mye skryt av flere lesere, men har ikke testet den med sukrin+ 🙂 Lykke til!

      • Anne G.
        8. januar 2021

        Hei Rolf-Anders,
        Takk for god oppskrift på kokosmakroner! Jeg har testet denne oppskriften https://detgladekjokken.no/oppskrift/kokosmakroner/ -uten vanlig sukker. Brukte i stedet 75 g kokosblomstsukker + 50 g sukrinmelis. De ble kjempegode, dog en anelse for søte for meg -så jeg tror faktisk at jeg vil prøve med 50 g kokosblomstsukker og 25 g sukrinmelis neste gang jeg baker dem. God konsistens og nydelig karamellfarge og -duft på kokosmakronene.

        • Rolf-Anders Vollan
          8. januar 2021

          Takk for tipset Anne, så hyggelig å høre at oppskriften også kan brukes uten å tilsette vanlig hvitt sukker 🙂 Enig, synes det blir en helt annen duft og konsistens ved å følge den fremgangsmåten 🙂

Comments are closed.

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales