Kokosmakroner uten sukker

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel

Kokosmakroner er noen av de enkleste og kjappeste julekakene man kan lage, og er en av de store julefavorittene mine. Jeg synes kokosmakroner smaker godt, enten de er laget med eller uten sukker. Den sukkerfrie varianten passer fint for deg som er opptatt av å redusere litt på sukkerinntaket til tross for at det er jul, eller du kan lage disse med vanlig sukker hvis du ikke er så nøye på det.

Dersom du skal lage kokosmakroner med sukker, kan jeg også anbefale gjerne også denne oppskriften på kokosmakroner. Den er en litt nyere variant, og gir deilige kokosmakroner som er sprø på innsiden og myke og gode på innsiden.

Vi er alle sammen forskjellige; for noen er det utenkelig å lage sukkerfrie kaker i julen mens andre foretrekker å lage julekakene sukkerfrie. Faktisk så diskuterte vi akkurat dette på jobb. Det er synd om man blir uglesett dersom man foretrekker å lage noe sukkerfritt, selv om julen er en høytid hvor man absolutt skal kunne kose seg. Det kan være mange grunner til at en ønsker en sukkerfri variant, enten fordi en ikke greier å begrense seg, du er diabetiker eller får besøk av noen som er det. Selv har jeg ingen problemer med å spise verken sukkerfritt eller ikke, så lenge begge alternativer smaker godt.

Hvis du er diabetiker bør du ikke bruke vanlig vaniljesukker, men heller velge vaniljepulver av ekte vanilje. Da bør du også redusere litt på mengden siden denne har høyere konsentrasjon av vanilje.

Dersom du skal lage kokosmakroner med vanlig sukker kan du med fordel øke litt på mengden sukker. Istedenfor 65 gr sukker ville jeg endret dette til 100 gr dersom du bruker vanlig sukker. Dette skyldes at sukrin+ faktisk er litt søtere enn vanlig sukker.

 

Kokosmakroner uten sukker

3.9 fra 22 vurderinger
Type rett: SmåkakerNivå: Enkel
Porsjoner

12

stk
Tilberedning

15

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

 • 2 stk eggehviter

 • 65 gram sukrin+

 • 1/2 ts vaniljesukker

 • 140 gram kokosmasse

 • 1/2 ts bakepulver

 • 1/2 ss hvetemel

Fremgangsmåte

 • Sett ovnen på 200 grader.
 • Stivpisk eggehvite og sukker. Husk at det er svært viktig at du ikke får med rester av eggeplommen når du stivpisker eggehvitene. I tillegg er det viktig at bollen du pisker i ikke inneholder rester av fett
 • Bland sammen kokosmasse, vaniljesukker, bakepulver og hvetemel, og vend dette forsiktig inn resten. Bruk to teskjeer til å sette røren i toppen på et bakepapirkledd stekebrett. Stekes midt i ovnen i ca 10 minutter til de begynner å bli gyldne.
 • Kokosmakronene avkjøles på rist og oppbevares i en tett boks.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

7 Kommentarer

 1. Hei – jeg synes denne oppskriften er interessant og vil gjerne prøve den. Kan jeg doble den ved å doble alle ingredienser?

  • Rolf-Anders Vollan

   Hei Vigdis,
   Ja det vil jeg tro går helt fint. Dersom du skal lage kokosmakronene med vanlig sukker kan jeg for øvrig anbefale årets oppskrift på kokosmakroner på det varmeste, https://detgladekjokken.no/oppskrift/kokosmakroner/. Den har fått mye skryt av flere lesere, men har ikke testet den med sukrin+ 🙂 Lykke til!

   • Hei Rolf-Anders,
    Takk for god oppskrift på kokosmakroner! Jeg har testet denne oppskriften https://detgladekjokken.no/oppskrift/kokosmakroner/ -uten vanlig sukker. Brukte i stedet 75 g kokosblomstsukker + 50 g sukrinmelis. De ble kjempegode, dog en anelse for søte for meg -så jeg tror faktisk at jeg vil prøve med 50 g kokosblomstsukker og 25 g sukrinmelis neste gang jeg baker dem. God konsistens og nydelig karamellfarge og -duft på kokosmakronene.

    • Rolf-Anders Vollan

     Takk for tipset Anne, så hyggelig å høre at oppskriften også kan brukes uten å tilsette vanlig hvitt sukker 🙂 Enig, synes det blir en helt annen duft og konsistens ved å følge den fremgangsmåten 🙂

 2. Tusen takk for mange flotte oppskrifter du deler og bidrar med på bloggen – og i boklig form.
  Har du noe forslag til hva jeg ev. kan erstatte hvetemelet med, som et glutenfritt alternativ?

 3. Mange takk – den oppskriften du viste meg der så helt nyyydelig ut! – Den må jeg prøve når jeg skal bake en ny porsjon med kokoskaker til noen gode venner av oss litt senere denne uken.
  PS: Det ble en sukkervariant, med potetmel, som jeg laget i går til oss selv. Jeg tror de hadde klart seg helt flott uten de to teskjeene med potetmel.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*