Kokosmakroner

Hjemmelagede kokosmakroner

Kokosmakroner! Seige og saftige kokosmakroner med en litt sprø skorpe – disse er virkelig knallgode!

Tidligere når jeg har laget kokosmakroner har jeg pleid å stivpiske eggehviter, som jeg vender det tørre inn i. Denne gangen er fremgangsmåten litt annerledes, og er også uten hvetemel.  Eggehvite, kokosmasse, sukker og vaniljesukker varmes forsiktig opp i en gryte til det blir en tykk masse. Dette gjør at makronene både holder formen, og at de blir myke og seige på innsiden.

I denne oppskriften har jeg ristet kokosmassen kjapt i en gryte/panne. Dette er valgfritt, men gir en mer fremtredende smak av kokos på kokosmakronene.

Kokosmakronene oppbevares i en tett kakeboks på et svalt sted. Håper de faller i smak!

kokosmakroner - julekaker

Andre julekaker du kan lage allerede nå:

Kokosmakroner

Kokosmakroner

Ingredienser

  • 3 stk eggehvite
  • 150 gram sukker
  • 1 ts vaniljesukker
  • 150 gram kokosmasse

Fremgangsmåte

Steg 1
Sett stekeovnen på 175°C, vanlig over- og undervarme.
Steg 2
Rist kokosmassen litt i en varm gryte (ikke bruk smør/olje), til den begynner å bli litt lett gyllen. Skru av platen og sett til side. Bland så inn sukker og vaniljesukker.
Steg 3
Pisk eggehviter for hånd i en bolle. Visp et minutt eller to, til de skummer godt. Ha eggehvitene i kasserollen sammen med resten og bland godt med en sleiv.
Steg 4
Sett kasserollen på medium varme og rør kontinuerlig. Etter 5-10 minutter vil massen begynne å bli som en tykk grøt, og den er da klar. Skru av platen.
Steg 5
Bruk to teskjeer til å sette kokosmassen i topper på et bakepapirkledd stekebrett.
Steg 6
Stek kokosmakronene midt i ovnen, i omentrent 10-12 minutter. De skal bli gylne. La kokosmakronene avkjøle noen minutter på stekebrettet før du legger de over på en rist. Håper de smaker!