Kokt kveite med sandefjordsmør og agurksalat

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Kveite med sandefjordsmør og agurksalat

Kokt kveite med sandefjordsmør og agurksalat – her snakker vi skikkelig tradisjonsmat fra øverste hylle.

Kveite er en av de beste matfiskene jeg vet om, og spiser det like godt til helgs som på en hverdag. Du finner allerede flere kveite-oppskrifter her på bloggen, deriblant stekt kveite med mangosalat og ovnsbakt kveite med kokossaus, så nå tenkte jeg det var på tide med en mer tradisjonell kveiteoppskrift. Enkel og god middag som kan lages på cirka 30 minutter.

Håper du ble inspirert av denne tradisjonelle fiskeoppskriften!

Kokt kveite med sandefjordsmør og agurksalat

4 fra 15 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: NordiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid (trekketid)

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 600 gram 600 kveite i skiver

  • 2 liter 2 vann

  • 1 dl 1 salt

  • 1 ss 1 eddik

  • 2 stk 2 laurbærblad

  • Agurksalat
  • 1 stk 1 agurk

  • 1 dl 1 vann

  • 1 ss 1 sukker

  • 4 ss 4 eddik

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Sandefjordsmør
  • 200 gram 200 smør

  • 2 dl 2 kremfløte

  • 2 ss 2 frisk kruspersille

  • 1 ss 1 sitronsaft

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Hvit pepper

  • Tilbehør
  • Poteter

Fremgangsmåte

  • Start med å koke potetene.
  • Lag agurksalat. Bland vann, sukker, eddik og salt i en bolle. Vask og skjær agurken i skiver. Du kan enten bruke en ostehøvel eller mandolin for å få tynne skiver. Eller del agurken på langs og skjær litt tykkere skiver. La agurken ligge i eddikvannet mens du gjør klar resten.
  • Kok opp vann, salt, eddik og laubærblad i en stor kasserolle. Lett i kveitestykkene når vannet koker og skru ned varmen nesten helt ned. Fisken skal trekke og ikke koke. Kveiten bør trekke i cirka 10 minutter, avhengig av hvor tykke skivene er. Kveiten er ferdig når beinet lett slipper fisken.
  • Mens du venter på kveiten blir ferdig lager du sandefjordsmøret. Kok opp kremfløte og kok den inn (reduser den) til cirka halvparten. Ta fløten fra varmen og visp inn smørterninger, ikke alle på en gang. Ha så i finhakket kruspersille, en skvis sitronsaft, og smak til med salt og pepper.
  • Server kokt kveite med sandefjordsmør, agurksalat og eventuelle andre grønnsaker. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*