Mens jeg har vokst opp med å spise mye svinekoteletter, så er det ikke like vanlig i dag. Egentlig veldig synd, siden dette også er et veldig billig og saftig stykke på grisen. Kotelettform er en enkel middag som kan serveres enten det er helg eller hverdag. Kotelettene brunes først kjapt i en panne, før de får en liten runde i stekeovnen i en deilig saus, sammen med blant annet eple og paprika. Nydelig godt!
- Relatert oppskrift: Svinekoteletter med soppsaus
Kotelettform
- 24. februar 2021
- 4 porsjoner
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 4 nakke- eller svinekoteletter
- 1 liten gul løk
- 2 fedd hvitløk
- 3 dl kremfløte
- 1 dl utblandet oksebuljong
- 1 dl appelsinjuice
- 1,5 ss hvetemel
- 1 eple
- 1 rød paprika
- 1 ts karri
- Salt og pepper
- 1/2 agurk
- Tilbehør
- Ris
- Salat
Slik gjør du det
- Steg 1
- Kok risen etter anvisning på pakken, og sett ovnen på 200 grader – vanlig over og undervarme.
- Steg 2
- Krydre kotelettene med salt og pepper, og brun de kjapt i litt olje/smør/margarin i en stekepanne.
- Steg 3
- Kutt opp løk og hvitløk i smått og surr den i litt olje i en gryte. Spe på med kremfløte, oksebuljong, appelsinjuice, hvetemel utblandet i en liten skvett kaldt vann og karri. Varm opp til sausen begynner å tykne og smak til med salt og pepper.
- Steg 4
- Skyll og del opp paprika og eple i strimler eller terninger. Følg på med sausen og svinekotelettene. Sett formen midt i ovnen, og la den steke cirka 15 minutter. Dryss over agurk oppskåret i terninger når du tar ut formen.
- Steg 5
- Server kotelettformen med kokt ris og salat. Håper det smaker!