• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
24. februar 2021

Koteletter i form

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Koteletter i fløtesaus

Mens jeg har vokst opp med å spise mye svinekoteletter, så er det ikke like vanlig i dag. Egentlig veldig synd, siden dette også er et veldig billig og saftig stykke på grisen. Kotelettform er en enkel middag som kan serveres enten det er helg eller hverdag. Kotelettene brunes først kjapt i en panne, før de får en liten runde i stekeovnen i en deilig saus, sammen med blant annet eple og paprika. Nydelig godt!

  • Relatert oppskrift: Svinekoteletter med soppsaus

Kotelettform

Kotelettform

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 24. februar 2021
  • 4 porsjoner
  • 30 min
  • Skriv ut
Koteletter i form
Ingredienser
  • 4 nakke- eller svinekoteletter
  • 1 liten gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 3 dl kremfløte
  • 1 dl utblandet oksebuljong
  • 1 dl appelsinjuice
  • 1,5 ss hvetemel
  • 1 eple
  • 1 rød paprika
  • 1 ts karri
  • Salt og pepper
  • 1/2 agurk
  • Tilbehør
  • Ris
  • Salat
Slik gjør du det
Steg 1
Kok risen etter anvisning på pakken, og sett ovnen på 200 grader – vanlig over og undervarme.
Steg 2
Krydre kotelettene med salt og pepper, og brun de kjapt i litt olje/smør/margarin i en stekepanne.
Steg 3
Kutt opp løk og hvitløk i smått og surr den i litt olje i en gryte. Spe på med kremfløte, oksebuljong, appelsinjuice, hvetemel utblandet i en liten skvett kaldt vann og karri. Varm opp til sausen begynner å tykne og smak til med salt og pepper.
Steg 4
Skyll og del opp paprika og eple i strimler eller terninger. Følg på med sausen og svinekotelettene. Sett formen midt i ovnen, og la den steke cirka 15 minutter. Dryss over agurk oppskåret i terninger når du tar ut formen.
Steg 5
Server kotelettformen med kokt ris og salat. Håper det smaker!

Stikkord

  • koteletter
  • mat i form

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Ukemeny til vinterferien – Uke 8 / 2021
Gratinert pastaform

Relaterte innlegg

Pizza med marinert kjøttdeig
27. februar 2021

Pizza med marinert kjøttdeig

Hjemmelaget ravioli med sopp
13. februar 2021

Hjemmelaget ravioli med sopp

Biff med pastinakkpuré og rødvinssaus
6. februar 2021

Biff med pastinakkpuré og rødvinssaus

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales