Koteletter i form

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Koteletter i fløtesaus

Mens jeg har vokst opp med å spise mye svinekoteletter, så er det ikke like vanlig i dag. Egentlig veldig synd, siden dette også er et veldig billig og saftig stykke på grisen. Kotelettform er en enkel middag som kan serveres enten det er helg eller hverdag. Kotelettene brunes først kjapt i en panne, før de får en liten runde i stekeovnen i en deilig saus, sammen med blant annet eple og paprika. Nydelig godt!

Kotelettform

Kotelettform

5 fra 3 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 4 stk nakke- eller svinekoteletter

  • 1 stk liten gul løk

  • 2 fedd hvitløk

  • 3 dl kremfløte

  • 1 dl utblandet oksebuljong

  • 1 dl appelsinjuice

  • 1,5 ss hvetemel

  • 1 stk eple

  • 1 stk rød paprika

  • 1 ts karri

  • Salt og pepper

  • 1/2 stk agurk

  • Tilbehør
  • Ris

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Kok risen etter anvisning på pakken, og sett ovnen på 200 grader – vanlig over og undervarme.
  • Krydre kotelettene med salt og pepper, og brun de kjapt i litt olje/smør/margarin i en stekepanne.
  • Kutt opp løk og hvitløk i smått og surr den i litt olje i en gryte. Spe på med kremfløte, oksebuljong, appelsinjuice, hvetemel utblandet i en liten skvett kaldt vann og karri. Varm opp til sausen begynner å tykne og smak til med salt og pepper.
  • Skyll og del opp paprika og eple i strimler eller terninger. Følg på med sausen og svinekotelettene. Sett formen midt i ovnen, og la den steke cirka 15 minutter. Dryss over agurk oppskåret i terninger når du tar ut formen.
  • Server kotelettformen med kokt ris og salat. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*