Koteletter i kremet saus med sopp

Lages på: 45 minutter Nivå: Middels
Koteletter i kremet saus

Forrige helg disket jeg opp med disse kotelettene i en kremet saus med sopp. Siden jeg sitter i siste innspurten på manuset av en ny kokebok, har jeg dessverre ikke kunnet prioritere mye tid på bloggen. Denne oppskriften har derfor blitt liggende på vent siden da.

Svinekoteletter er egentlig undervurdert etter min mening. De er billige, og smaker veldig godt. I denne oppskriften stekte jeg kotelettene kjapt i en stekepanne, og lot dem trekke i sausen til dem var ferdige. Hadde jeg hatt ekstra god tid, ville jeg latt dem trekke i sausen i stekeovnen over flere timer, for et ekstra mørt resultat. Men siden jeg verken hadde tiden til rådighet, og jeg også skulle ovnsbake poteter, lot jeg dem trekke i stekepannen istedenfor. Men resultatet ble uansett svært vellykket.

Flere tips på middager med svinekoteletter? Se også koteletter i form og svinekoteletter med soppsaus.

Koteletter i kremet saus med sopp

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Middels
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Trekketid

30

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 4 stk svinekoteletter

  • 1 ss olje til steking

  • 1/2 ts salt

  • 1/2 ts pepper

  • Kremet saus med sopp
  • 250 gram aromasopp

  • 1 stk gul løk

  • 1 stk spisspaprika

  • 2 fedd hvitløk

  • 2 ss smør

  • 2 ss hvetemel

  • 4 dl utblandet kyllingbuljong

  • 0,75 dl kremfløte

  • 1/2 ss rødvinseddik

  • 1 ss soyasaus

  • 1 ts tørket timian

  • Frisk kruspersille

  • Tilbehør
  • Ovnsbakte poteter

  • Salat

Fremgangsmåte

  • Stek kotelettene kjapt i litt olje i en varm stekepanne, til de har en liten stekeskorpe. Et par minutter på hver side er tilstrekkelig siden de også skal trekke i sausen. Legg kotelettene til side.
  • Kok potetene i 8-10 minutter i usaltet vann. De skal senere i stekeovnen og skal derfor ikke bli møre tvers gjennom. Hell så vannet av potetene og la vannet dampe av. Sett stekeovnen på 220 grader, varmluft.
  • Mens potene koker går du i gang med å lage sausen. Børst av soppen og skjær dem opp i tynne skiver. Stek soppen i en varm og tørr stekepanne, til væsken kommer ut og har fordampet. Skrell løken og skjær den i smått mens soppen steker. Skjær paprikaen i smått og skrell og finhakk feddene med hvitløk.
  • Ha smøret i stekepannen med soppen og ha i løken og paprikaen. Surr i et par-tre minutter, til løken blir blank og myk. Ha i hvitløken og surr videre i et halvt minutt.
  • Ha i hvetemelet og bland godt. Tilsett kyllingbuljongen, kremfløten, rødvinseddiken, soyasausen og tørket timian. La sausen koke i 3-5 minutter til den tykner. Legg kotelettene i sausen og la putre i 20-60 minutter, eller så lenge du har tid.
  • Kle et stekebrett med bakepapir og ringle over litt olje. Del potetene i fire eller seks båter. Legg dem over på bakepapiret. Ringle over olje og dryss over salt og pepper. Sett stekebrettet midt i ovnen og la potetene steke i 10 minutter. Snu dem og stek dem ytterligere 10 minutter, til dem er sprø og møre tvers gjennom. Dryss over finhakket persille rett før servering.
  • Lag salaten mens du venter på at kotelettene og potetene skal bli ferdige.
  • Server kotelettene med ovnsbakte poteter, salat og den kremede sausen. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*