Kransekakestenger

Lages på: Mer enn 1 time Nivå: Enkel
Kransekakestenger til jul

Kransekakestenger er nydelig julebakst, som er populære blant store og små. Dypp dem i litt smeltet sjokolade, dryss over litt kakestrø eller dekorer dem med melis.

Mens en i mange oppskrifter skålder halvparten av mandlene, så har jeg brukt mandlene slik de er. Det krever mindre planlegging på forhånd, og jeg har erfart at resultatet blir bra på tross av det. Dette er svært enkel julebakst, og den første fallgruven slik jeg ser det er når du maler mandlene. Jobber du for hardt med mandlene, er det en fare for at oljen kommer ut av dem. Mitt beste tips er å bruke en god gammeldags mandelkvern. Selv kjøpte jeg en på Jernia, men du får kjøpt de omentrent overalt.

Kransekakestenger er også naturlig glutenfri bakst, men bare pass på at kokesjokoladen ikke inneholder spor av gluten. Disse kan du lage i god tid før jul, og oppbevare dem i fryseren.

Glad i mandler? Her er annen julebakst hvor mandler har en sentral rolle:

Kransekakestenger
Banner - Mat du blir glad av

Kransekakestenger

0 fra 0 vurderinger
Type rett: BakstNivå: Enkel
Porsjoner

1

porsjoner
Tilberedning + hvile

2

timer 

30

minutter
Steketid

10

minutter
1 porsjon gir

25

stenger
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram 250 mandler

  • 250 gram 250 melis

  • 2 stk 2 eggehviter

  • Sjokoladeglasur
  • 50 gram 50 kokesjokolade

Fremgangsmåte

  • Mal mandlene fint i en mandelkvern, og tilsett så melisen. Det er også viktig å ikke jobbe for mye med mandlene, slik at oljen kommer ut av dem.
  • Skill plommer fra eggehviter og visp eggehvitene lett sammen med en gaffel eller tilsvarende. Tilsett eggehvitene i mandelblandingen, og kna sammen til du har en fast og seig deig. Hold igjen cirka 1/4 av eggehvitene til å begynne med. Kransekakemassen bør være så tørr som mulig. Blir det for mye eggehviter i den, vil kransekakestengene kunne flyte utover ved steking.
  • Pakk deigen inn i plast, og la den ligge kjølig i et par timer.
  • Sett stekeovnen på 200 grader, med vanlig over- og undervarme.
  • Del deigen fire deler, og trill hver del utover til fingertykke pølser. Du kan ha bittelitt melis på underlaget dersom den fester seg. Del opp pølsene i 5-8 cm lange kransekakestenger, som legges over på at bakepapirkledd stekebrett.
    Tips! Prøvestek én kransekakestang først. Dersom den flyter utover bør du ha i litt mer kvernede mandler.
  • Stek kransekakestengene i cirka 10 minutter, midt i ovnen. Avkjøl dem på en rist.
  • Smelt kokesjokoladen i et vannbad. Pass på at det ikke kommer den minste dråpe med vann i sjokoladen, da klumper den seg og du greier ikke smelte den. Dypp endene av mandelstengene i sjokoladen, og legg de over på en rist eller bakepapir til sjokoladen har stivnet.

Notater

  • Tips! Oppbevar kransekakestengene i fryseren og ta de opp etter behov.
  • Glutenfrie ved å velge en glutenfri sjokolade når du dekorerer de.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*