• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
29. november 2017

Kremet blomkålsuppe med purre og bacon

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Kremet blomkålsuppe

På høst- og vinterhalvåret smaker det ekstra godt med supper og gryter, og denne oppskriften på kremet blomkålsuppe med purre og bacon er på ingen måte noe unntak. Jeg tror faktisk dette må være den beste blomkålsuppen jeg noensinne har laget. Hemmeligheten ligger nok i at jeg gjorde den litt fyldigere ved å bruke litt kremfløte i den, og sammen med sprøstekt bacon og et dryss persille så ble dette skikkelig snadder.

Faktisk så spiste jeg blomkålsuppen til middag, med noen nystekte rundstykker ved siden av, men den egner seg også veldig godt som forrett.

Kremet blomkålsuppe med purre og bacon
Kremet blomkålsuppe med purre og bacon

Kremet blomkålsuppe med purre og bacon

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 29. november 2017
  • 3 skåler
  • 30 min
  • Skriv ut
Kremet blomkålsuppe med purre og bacon
Ingredienser
  • 1 blomkål
  • 2 sjalottløk
  • 4 dl kyllingbuljong
  • 1-1,5 dl fløte
  • 1/4 purreløk
  • 75 gram bacon
  • Salt og pepper
  • Persille
  • Tilbehør
  • Brød eller rundstykker
Slik gjør du det
Steg 1
Vask og skjær blomålen i små buketter. Rens og skjær sjalottløken i skiver.
Steg 2
Kok den oppskårede sjalottløken og blomkålen i kyllingbuljong og fløte til blomkålen er mør (ca 10-15 minutter). Ta ut noen av blomkålbukettene og legg de til side, disse kan du drysse over suppen til slutt. Bruk en stavmikser til å lage en helt jevn suppe.
Steg 3
Strimle bacon og purreløk. Stek strimlet bacon i en tørr stekepanne, og tilsett purreløken og blomkålen du la til side idet baconet nærmer seg ferdigstekt. Stek videre i et lite minutt på høy varme.
Steg 4
Kok opp suppen og smak til med salt og pepper. Ha suppen over i passende skåler. Topp suppen med stekt bacon, blomkålbuketter og purre, og dryss over litt finhakket persille.

Håper det smaker!

Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.

Stikkord

  • blomkålsuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kikertpizza
Meksikansk panne

Relaterte innlegg

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Ungarsk gulasj
7. januar 2021
0 kommentarer

Ungarsk gulasj

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple
1. desember 2020
0 kommentarer

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales
34delinger