På høst- og vinterhalvåret smaker det ekstra godt med supper og gryter, og denne oppskriften på kremet blomkålsuppe med purre og bacon er på ingen måte noe unntak. Jeg tror faktisk dette må være den beste blomkålsuppen jeg noensinne har laget. Hemmeligheten ligger nok i at jeg gjorde den litt fyldigere ved å bruke litt kremfløte i den, og sammen med sprøstekt bacon og et dryss persille så ble dette skikkelig snadder.
Faktisk så spiste jeg blomkålsuppen til middag, med noen nystekte rundstykker ved siden av, men den egner seg også veldig godt som forrett.

Kremet blomkålsuppe med purre og bacon
- 29. november 2017
- 3 skåler
- 30 min
- Skriv ut

Ingredienser
- 1 blomkål
- 2 sjalottløk
- 4 dl kyllingbuljong
- 1-1,5 dl fløte
- 1/4 purreløk
- 75 gram bacon
- Salt og pepper
- Persille
- Tilbehør
- Brød eller rundstykker
Slik gjør du det
- Steg 1
- Vask og skjær blomålen i små buketter. Rens og skjær sjalottløken i skiver.
- Steg 2
- Kok den oppskårede sjalottløken og blomkålen i kyllingbuljong og fløte til blomkålen er mør (ca 10-15 minutter). Ta ut noen av blomkålbukettene og legg de til side, disse kan du drysse over suppen til slutt. Bruk en stavmikser til å lage en helt jevn suppe.
- Steg 3
- Strimle bacon og purreløk. Stek strimlet bacon i en tørr stekepanne, og tilsett purreløken og blomkålen du la til side idet baconet nærmer seg ferdigstekt. Stek videre i et lite minutt på høy varme.
- Steg 4
- Kok opp suppen og smak til med salt og pepper. Ha suppen over i passende skåler. Topp suppen med stekt bacon, blomkålbuketter og purre, og dryss over litt finhakket persille.
Håper det smaker!
Har du lyst til å bli bedre kjent med Det glade kjøkken? Følg meg på Facebook eller Instagram for å bli oppdatert på nye innlegg som legges ut. Bruk gjerne også #detgladekjokken på Instagram dersom du bruker noen av oppskriftene mine, eller legg igjen en kommentar. Det er utrolig gøy å høre om lesere, venner og bekjente som blir inspirert av det jeg legger ut.