På høst- og vinterhalvåret smaker det ekstra godt med supper og gryter, og denne oppskriften på kremet blomkålsuppe med purre og bacon er på ingen måte noe unntak. Jeg tror faktisk dette må være den beste blomkålsuppen jeg noensinne har laget. Litt av hemmeligheten bak den gode suppen er at jeg ristet blomkålbukettene noen minutter i ovnen, og hadde også i bittelitt kremfløte i suppen. Sammen med stekt bacon, purre og pinjekjerner så ble dette en nydelig rett.
Blomkålsuppen kan enten serveres som forrett, eller til middag med noen nystekte rundstykker ved siden av.
Ønsker du en kjøttfri variant kan jeg anbefale denne oppskriften på blomkålsuppe med sprøstekte kikerter. Jeg kan også anbefale denne oppskriften på blomkålsuppe med chorizo og vårløk.
Håper du ble inspirert!
Hei:)
Jeg er passe god på å lage mat og supper men klarer ikke få til god blomkålsuppe. Nå vil jeg prøve din men lurer på hvilken type fløte du bruker? Matfløte eller kremfløte? Det burde kanskje stått i oppskriften.
Mvh Sissel
Beklager jeg ikke fikk svart deg tidligere i dag. Jeg bruker kremfløte. Foretrekker heller mindre kremfløte, enn større mengde matfløte 🙂