Kremet blomkålsuppe med purre og bacon

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Blomkålsuppe med purre og bacon

På høst- og vinterhalvåret smaker det ekstra godt med supper og gryter, og denne oppskriften på kremet blomkålsuppe med purre og bacon er på ingen måte noe unntak. Jeg tror faktisk dette må være den beste blomkålsuppen jeg noensinne har laget. Litt av hemmeligheten bak den gode suppen er at jeg ristet blomkålbukettene noen minutter i ovnen, og hadde også i bittelitt kremfløte i suppen. Sammen med stekt bacon, purre og pinjekjerner så ble dette en nydelig rett.

Blomkålsuppen kan enten serveres som forrett, eller til middag med noen nystekte rundstykker ved siden av.

Ønsker du en kjøttfri variant kan jeg anbefale denne oppskriften på blomkålsuppe med sprøstekte kikerter. Jeg kan også anbefale denne oppskriften på blomkålsuppe med chorizo og vårløk.

Håper du ble inspirert!

Mat du blir glad av - banner

Kremet blomkålsuppe med purre og bacon

4.2 fra 36 vurderinger
Type rett: Forrett, MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

3

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk blomkål

  • 2 stk sjalottløk

  • 4 dl kyllingbuljong

  • 2 dl fløte

  • 1 ts salt (smak deg frem)

  • Pepper

  • Garnityr
  • 1/4 stk purreløk

  • 125 gram bacon

  • Ristede pinjekjerner

  • Frisk persille

  • Tilbehør
  • Brød eller rundstykker

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader, varmluft. Vask og skjær blomkålen i små buketter. Legg de over på et bakepapirkledd stekebrett og ringle over litt olivenolje. Sett brettet midt i ovnen og la blomkålen steke til den får noen gylne flekker (5-10 minutter)
  • Skrell og skjær sjalottløken i skiver. Surr løken i litt olivenolje i en kjele, til den er blank og myk. Tilsett blomkålbukettene (legg til side noen til pynt), utblandet kyllingbuljong og fløte. Kok suppen til blomkålen er mør (beregn 10-15 minutter). Bruk en stavmikser eller blender til å lage en helt jevn suppe.
  • Kutt baconet i terninger og purreløken i ringer. Stek baconet i en stekepanne, og tilsett purreløken idet baconet nærmer seg ferdigstekt. Stek videre i et lite minutt på høy varme.
  • Kok opp blomkålsuppen og smak til med salt og pepper. Ha suppen over i passende skåler. Topp suppen med stekt bacon, blomkålbuketter og purre, og dryss over litt finhakket persille og pinjekjerner. Server og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Sissel Anderson

    Hei:)
    Jeg er passe god på å lage mat og supper men klarer ikke få til god blomkålsuppe. Nå vil jeg prøve din men lurer på hvilken type fløte du bruker? Matfløte eller kremfløte? Det burde kanskje stått i oppskriften.
    Mvh Sissel

    • Rolf-Anders Vollan

      Beklager jeg ikke fikk svart deg tidligere i dag. Jeg bruker kremfløte. Foretrekker heller mindre kremfløte, enn større mengde matfløte 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*