Kremet cajun kylling med parmesan

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Kremet cajun kylling

Kremet cajun kylling med parmesan, for en fest av en middag! Denne retten laget jeg for første gang da vi var i USA i fjor høst, og måtte rett og slett gjenskapes etter at vi kom tilbake. I USA fikk vi riktig nok enkelt kjøpt cajun krydder på butikken, mens her i Norge så jeg meg nødt til å lage en krydderblanding selv. Det var i grunn ikke så vanskelig, og har også delt oppskriften på cajun kryddermiks hvis du er interessert.

Jeg var jo veldig fristet til å strø over litt granateple rett før servering. Jeg tror det hadde passet veldig godt til retten, men samtidig så har jeg jo en tendens til å bruke granateple i veldig mange av rettene jeg deler, som denne kremete kyllingformen.

Har du lyst til å lage noe ekstra godt i helgen – test ut denne oppskriften på kremet cajun kylling!

Kremet cajun kylling

4 fra 27 vurderinger
Type rett: MiddagKjøkken: CajunskNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Steke- og koketid

25

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 500 gram kyllingfilet

  • Pepper

  • 1/2 ts cajun kryddermiks

  • 1/4 ts hvitløkspulver

  • Hvetemel

  • 2 ss olje

  • 2 fedd fedd hvitløk

  • 50 gram soltørkede tomater

  • 1 liten gul løk

  • 1 stk paprika

  • 2 dl kyllingkraft

  • 2 dl fløte

  • 1 ss cajun kryddermiks

  • 50 gram parmesan

  • 1/2 ss hvetemel til jevning (valgfritt)

  • Tilbehør
  • Ris

  • salat

Fremgangsmåte

  • Del kyllingfiletene på langs, slik at tykkelsen halveres og du har tynne fileter. Krydre filetene med pepper, cajun kryddermiks og hvitløkspulver. Siden kryddermiksen også inneholder en del salt, så kan du gjerne vente med å tilsette ekstra salt.
  • Vend kyllingen i litt hvetemel og stek filetene i litt olje i en varm stekepanne, til de har en fin stekeskorpe. Legg den stekte kyllingen til side.
  • Mens kyllingen steker i pannen kan du gjøre klar grønnsakene. Rens hvitløk og løk, mens paprikaen skylles i kaldt vann. Knus/finhakk hvitløk, mens løk, paprika og soltørkede tomater kuttes opp i små terninger.
  • Surr grønnsakene i den samme stekepannen som du har hatt kyllingen i. Etter et par minutter tilsetter du kyllingkraften, og lar den koke på høy varme noen minutter slik at du får kokt ut mye av smaken som sitter i pannen.
  • Ha i fløten og cajun kryddermiks og kok opp. Legg så i kyllingfiletene og la det hele stå å putre i 5-10 minutter, til sausen har tyknet tilstrekkelig.
  • Riv over parmesan. Smak til sausen med eventuelt salt og pepper. Dersom sausen fortsatt er tynn kan du enten la den koke lengre, eller du kan spe i med litt hvetemel utblandet med vann. Husk at dersom du har i jevning, så bør den koke i minimum 4-5 minutter etterpå for å bli kvitt melsmaken.
  • Server kremet cajun kylling med en grønn salat og ris (hvit, byggris eller villris passer godt). Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Anne-Mette

    Tusen takk for kjempe god oppskrift🥳 Ny middagsfavoritt her i huset og barna likte den også.

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*