Kremet gresskarsuppe

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Gresskarsuppe med gulrot

Det er oktober og butikkene bugner av gresskar i alle mulig sorter, alt fra morsomme pyntegresskar til gresskar som kanskje er mer vanlig å bruke i matlaging. I denne gresskarsuppen kjøpte jeg inn hokkaidogresskar, som med sin søtlige og litt nøtteaktige smak, egner seg kjempegodt i alt fra supper til kaker. Restene av gresskaret som jeg ikke brukte i denne suppen ble til en deilig krydderkake med gresskar, som kommer på bloggen om ikke så alt for lenge.

Dette er ikke den første gresskarsuppen jeg legger ut på bloggen, men til forskjell til de andre oppskriftene så har jeg verken brukt kokosmelk eller ingefær, men heller laget en mild og rund variant med matfløte. Om du er veldig glad i både ingefær og kokosmelk så må du gjerne ta en titt på denne oppskriften.

Banner - Mat du blir glad av

Kremet gresskarsuppe

4 fra 16 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

3

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1/2 stk 1/2 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 rød chili

  • 350 gram 350 gresskar (eks hokkaido)

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 1/2 ts 1/2 spisskummen

  • 1/2 ts 1/2 gurkemeie

  • 3 dl 3 grønnsaksbuljong

  • 2 dl 2 matfløte

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • Pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å skrelle gresskaret. Litt avhengig av størrelse så pleier jeg å dele det i to, deretter skjærer jeg av skallet av hver halvdel. Når skallet er av kan du bruke en spiseskje til å fjerne steinene som ligger i midten av gresskaret. Skjær så gresskaret opp i terninger.
  • Skrell gulrøttene og del også de opp i terninger.
  • Rens og del opp løk , hvitløk og chili i smått. Fjern steinene i chili for å unngå en alt for sterk suppe. Surr løk og chili i litt olje i en gryte, til løken er blank og myk.
  • Ha i gresskar, gulrot, spisskummen og gurkemeie, og la det surre videre et par minutter.
  • Tilsett grønnsaksbuljongen og la det koke i 10-15 minutter til gresskar og gulrot er helt møre.
  • Ha suppen og matfløte over i en blender. Kjør sammen til du har en helt jevn og fin suppe. Du kan også bruke en stavmikser om du ikke har en blender for hånd.
  • Hell gresskarsuppen tilbake i kasserollen og kok opp suppen. Smak til med salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Server den kremete gresskarsuppen slik den er toppet med et dryss av ristede gresskarkjerner, gjerne sammen med nystekt brød om du har for hånd.

Håper det smaker!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*