
Det er oktober og butikkene bugner av gresskar i alle mulig sorter, alt fra morsomme pyntegresskar til gresskar som kanskje er mer vanlig å bruke i matlaging. I denne gresskarsuppen kjøpte jeg inn hokkaidogresskar, som med sin søtlige og litt nøtteaktige smak, egner seg kjempegodt i alt fra supper til kaker. Restene av gresskaret som jeg ikke brukte i denne suppen ble til en deilig krydderkake med gresskar, som kommer på bloggen om ikke så alt for lenge.
Dette er ikke den første gresskarsuppen jeg legger ut på bloggen, men til forskjell til de andre oppskriftene så har jeg verken brukt kokosmelk eller ingefær, men heller laget en mild og rund variant med matfløte. Om du er veldig glad i både ingefær og kokosmelk så må du gjerne ta en titt på denne oppskriften.

Server den kremete gresskarsuppen slik den er toppet med et dryss av ristede gresskarkjerner, gjerne sammen med nystekt brød om du har for hånd.
Håper det smaker!