• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
14. mars 2019

Kremet gulrotsuppe med halloumi

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Gulrotsuppe med stekt halloumi

I vinter har jeg fått testet den kypriotisk ferskosten halloumi en god del. Når man steker den får den en sprø og deilig skorpe på utsiden, samtidig som den er myk inni. Den er blant annet god i burger (se halloumiburger), mens den denne gang inngår i en kremet gulrotsuppe.

Halloumien er proteinalibiet i suppen, og du må gjerne tilsette en liten boks kikerter eller linser hvis du vil ha en enda mer mettende suppe. Tilsett de i så fall etter at du har kjørt suppen i blenderen.

Om du ikke lot deg overbevise så anbefaler jeg å sjekke ut disse tre suppene; gulrotsuppe med torsk, gresskarsuppe og tom kha gai.

Server gulrotsuppen med nystekt halloumi og et dryss av oppskåret vårløk og gresskarkjerner. Nyt den med nystekt brød eller rundstykker ved siden av.

Kremet gulrotsuppe med halloumi

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 14. mars 2019
  • 4 porsjoner
  • 25 min
  • Skriv ut
Gulrotsuppe med halloumi, vårløk og gresskarkjerner
Ingredienser
  • 1/2 gul løk
  • 2 fedd hvitløk
  • 1/2 rød chili
  • 1 ss ingefær
  • 5 gulrøtter
  • 2,5 dl kokosmelk
  • 5 dl grønnsaksbuljong
  • 1 lime
  • Salt og pepper
  • Garnityr
  • 150 gram halloumi
  • 3-4 vårløk
  • Gresskarkjerner
  • Tilbehør
  • Rundstykker
Slik gjør du det
Steg 1
Skjær løk, chili og ingefær i smått. Løken renses, fjern gjerne frøene fra chilien og skrap bort skallet på ingefæret med en skje. Surres i olivenolje i noen minutter til løken begynner å bli myk.
Steg 2
Skrell og kutt opp gulrøttene i mindre terninger. Ha de i kasserollen med resten og surr videre i et par minutter.
Steg 3
Tilsett kokosmelk og grønnsaksbuljong og kok i cirka 10 minutter.
Steg 4
Ha suppen over i en blender og kjør den sammen til en jevn og klumpefri suppe.
Steg 5
Hell suppen tilbake i kasserollen, kok opp. Skvis over lime og smak til med salt og pepper.
Steg 6
Kutt halloumien opp i skiver. Stek osteskivene på høy varme i litt olje, ett minutt eller to på hver side, til de har fått en gyllen farge.

Håper det smaker!

Stikkord

  • Gulrotsuppe

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Får du i deg 3 i uka?
Pannekaker med is

Relaterte innlegg

15 varmende middagsretter
10. januar 2021
0 kommentarer

15 varmende middagsretter

Ungarsk gulasj
7. januar 2021
0 kommentarer

Ungarsk gulasj

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple
1. desember 2020
0 kommentarer

Spicy suppe med tortellini, chorizo og eple

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales