Kremet kyllingform

Lages på: 40 minutter Nivå: Enkel
Kremet kyllingform

Jeg vet at formretter er populært blant mine følgere, så i dag tenkte jeg at jeg skulle dele oppskriften på en kremet kyllingform. Formen ble servert hos oss for en helg eller to siden, og ble godt tatt i mot.

Jeg er jo litt svak for granateple, og synes det gjør seg godt på en rett som dette, men overhode ikke et must dersom er vanskelig å få tak i.

Lysten på litt mer inspirasjon? Her er noen flere formretter med kylling:

Mens kyllingformen står i ovnen har du også god tid til å ta oppvasken og dekke bord. Håper den faller i smak!

Søndagskylling i form

4 fra 11 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

40

minutter

Ingredienser

  • 600 gram kyllingfilet

  • 1 stk rødløk

  • 2 stk paprika

  • 1/2 stk grønn eller rød chili

  • 3 fedd hvitløk

  • Olje til steking

  • Salt og pepper

  • 200 gram cherrytomater

  • 1/2 boks lett créme fraîche

  • 1/2 ss maizena

  • 1,5 dl kremfløte

  • 1 neve revet hvitost

  • 4 stk vårløk

  • Granateple (kan sløyfes)

  • Tilbehør
  • Ris

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på varmluft, på 220 grader.
  • Skrell/skyll løk og paprika, og del den opp i strimler. Hvitløk og grønn chili finhakkes. Surr så grønnsakene et par minutter i litt olje, i en varm stekepanne i litt olje. Ha de over i en smurt ildfastform.
  • Del hver kyllingfilet opp i 4-5 biter og krydre den med salt og pepper. Stek kyllingen på forholdsvis høy varme, slik at du får en fin stekeskorpe over det hele. Det er ikke nødvendig at den er gjennomstekt, siden den uansett skal en runde i stekeovnen.
  • Legg kyllingen i ildfastformen med grønnsakene og kvern over litt salt og pepper. Del tomatene i to og fordel de i formen
  • Rør sammen créme fraîche og maizena i en skål, spe på med fløte. Hell fløteblandingen over kyllingen og grønnsakene i formen. Strø over en liten neve med revet hvitost.
  • Sett kyllingformen midt i stekeovnen. Beregnet steketid er 20-25 minutter, til osten er gyllen og det bobler godt. Følg med på kyllingen underveis.
  • Mens retten står i ovnen passer det fint å koke ris. Kutt også vårløken opp i skiver og rens granateplet, slik at du har det klart.
  • Når kyllingformen er ferdigstekt så kan den gjerne stå i 10-15 minutter før servering. Dryss over vårløk og granateple og server sammen med ris. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*