Kremet laksepanne med crème fraîche

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel

Kremet laksepanne med salat

Kremet laksepanne har blitt en gjenganger her hjemme, særlig i det siste hvor været har vært så bra og jeg er på utkikk etter ekstra lettvinte middagsretter. Laksen behøver bare et par minutter på hver side i pannen, før du så tilsetter noen skjeer med crème fraîche, urter og litt syre i den samme pannen. I mellomtiden kaster du sammen en enkel grønnsalat. Enkel middag på cirka 15 minutter.

Tidligere har jeg publisert en variant med crème fraîche og mango chutney, men denne gangen hadde jeg ikke mango chutney tilgjengelig så da ble det en litt annen variant. Jeg ser ikke bort i fra at det også kommer flere andre varianter av denne på bloggen utover sommeren, særlig kan jeg tenke meg at det er deilig med litt sweet chili i sausen.

Håper det smaker!

Kremet laksepanne med crème fraîche

3 fra 3 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

15

minutter

Ingredienser

  • Kremet laksepanne
  • 500 gram skinnfri laksefilet

  • 1/2 beger lett crème fraîche

  • 1 ss soyasaus

  • 1 skvis sitronsaft

  • Gressløk

  • Salt og pepper

  • 3 stk vårløk

  • Cherrytomater

  • Smør til steking

  • Tilbehør
  • Salat

  • Cherrytomater

  • Byggris eller annen ris

Fremgangsmåte

  • Del laksen opp i passe store serveringsstykker og krydre den med salt og pepper. Stek den kjapt i en varm stekepanne med bittelitt smør. Det er ikke mye smør det er snakk om, særlig hvis du har en panne med non-stick belegg. Stek laksen i et lite minutt på den ene siden, på høy varme, før du snur den og steker den noen minutter på den andre siden.
  • Bland sammen crème fraîche med litt soyasaus og sitronsaft. Ha det i pannen med laksen. La laksen ligge å putre i sausen i noen minutter. Smak til med eventuelt mer salt og pepper.
  • Dryss over en liten neve med vårløk oppskåret i tynne skiver, litt finhakket gressløk og noen cherrytomater.
  • Server kremet laksepanne med en enkel grønnsalat og eventuelt byggris eller annen ris.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*