Kremet pasta med laks, erter og granateple

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Kremet pasta med laks, erter og granateple

Kremet pasta med laks er en perfekt hverdagsrett for den som er ute etter en kjapp middag. Det tok cirka 20 minutter fra jeg satte i gang, og til middagen var serveringsklar.

I denne oppskriften har jeg også tilsatt erter og basilikum, samt granateplekjerner for å tilføre litt friskhet. Du må gjerne bruke andre ingredienser om du ønsker. Kan tenke meg spinat, paprika, soltørkede tomater eller brokkoli også hadde vært godt i denne retten. Kanskje ikke samtidig, men poenget er at du kan bruke det du har til rådighet.

Har du ikke tagliatelle kan du bruke andre former for pasta, for eksempel spagetti.

Er du på utkikk etter flere kjappe fiskeoppskrifter – ta en titt på noen av disse oppskriftene:

Håper du ble inspirert!

Kremet pasta med laks, erter og granateple

4 fra 7 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 laksefilet uten skinn og bein

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • Kremet pasta
  • 400 gram 400 tagliatelle

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1,5 dl 1,5 kremfløte

  • 2 ss 2 lett crème fraîche

  • 1/2 stk 1/2 sitron

  • 300 gram 300 frosne erter

  • 1/2 stk 1/2 granateple

  • 1/2 potte 1/2 basilikum

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Skvis sitronsaft over laksestykkene og krydre dem med salt og pepper. Stek laksen i litt olje i en stekepanne. 2-3 minutter på hver sider er tilstrekkelig. Legg den stekte laksen til side.
  • Bruker du pasta som ikke er fersk, går du i gang med å koke pastaen.
  • Skrell og finhakk hvitløksfeddet. Surr hvitløken kjapt i litt olje. Et halvt minutt er tilstrekkelig. Tilsett kremfløten og la den koke i 3-4 minutter.
  • Skrell granateplet, så har du kjernene klare. Ha den kokte pastaen over i et dørslag når den er kokt al dente.
  • Ha crème fraïchen, nypresset sitronsaft og frosne erter i fløten. Tilsett også den kokte pastaen og smak til med salt og pepper. Bland inn granateplekjerner og frisk basilikum, legg over laksestykkene og server. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*