Kremet one pot-pastagryte med pølser

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Kremet pastagryte

Er du på utkikk etter en enkel hverdagsmiddag? I dag kan jeg friste med  en kremet pastagryte med pølser her på bloggen. Dette er av typen «one pot» eller alt-i-ett gryter, det betyr at hele retten lages i en og samme gryte, også pastaen. Det betyr mindre oppvask og mindre å passe på.

Du må gjerne variere litt med grønnsakene. Kanskje har du en brokkoli, paprika eller rødløk liggende litt bortgjemt nederst i grønnsaksskuffen. Dette egner seg ypperlig i slike gryter. Når det gjelder valg av pasta så er det valgfritt. Selv gikk jeg for en pasta penne variant, av fullkorn, men både skruer, bånd mm egner seg ypperlig. Bruk helst pasta som ikke er fersk, da kan det fort bli bare mos siden alt skal koke i en og samme gryte.

Dersom du ønsker litt mer inspirasjon til alt-i-ett gryter så kan jeg også fra før av friste med one pot pasta med chorizo  og one pot pasta med pølser.

Håper du ble inspirert!

Kremet one pot-pastagryte med pølser

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

15

minutter
Totalt

25

minutter

Ingredienser

  • 400 gram pølser

  • 2 stk gulrøtter

  • 1 stk squash

  • 2 stk stangselleri (valgfritt)

  • 6 dl kyllingbuljong eller -kraft

  • 1 boks lett créme fraîche

  • 1/2 ts røkt paprikakrydder

  • Salt og pepper

  • 250 gram pasta

  • Urter (basilikum, oregano el.)

Fremgangsmåte

  • Skyll/skrell gulrøtter, squash og stangselleri. Del pølsene opp i skiver og grønnsakene i terninger. Stangsellerien kan gjerne kuttes opp i ganske smått.
  • Stek pølsebitene kjapt i litt olje i en varm gryte. Ha i oppskårede grønnsaker og surr videre et par minutter.
  • Tilsett kyllingbuljong (eller kraft), lett crème fraîche, røkt paprikakrydder, salt og pepper og pasta. Bruker du ferske urter har du disse i ved servering. Bruker du tørkede krydre, bør du ha dette i gryten allerede nå. Lett på et lokk og la pølsegryten småkoke i omentrent 15 minutter, eller til pastaen er al dente. Rør i gryten med jevne mellomrom, slik at det ikke brenner seg i bunnen. Ha i ekstra væske dersom den blir veldig tykk.
  • Strø over eventuelle ferske urter ved servering. Vel bekomme!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*