Kremet pastasalat med kylling og druer

Lages på: 45 minutter Nivå: Enkel
Kremet pastasalat med kylling og druer

Kan det egentlig bli for mange salater? Jeg synes i hvert fall ikke det. I helgen laget jeg en ny type salat, nemlig en kremet pastasalat med kylling og druer. Perfekt nå som det går mot sommeren, og du kanskje ønsker litt lettere middager.

Denne salaten er enkel å lage, og det som tar lengst tid er i grunn å steke kyllingen. Vil du gjøre det ekstra enkelt for deg selv kan du også kjøpe ferdigstekt kylling, som du bare blander inn. Vil du pimpe opp denne salaten litt ekstra har jeg et godt tips til deg – bacon! Bacon er alltid godt i salater og hadde også passet godt i denne. Selv droppet jeg det, siden jeg bare noen dager i forveien hadde laget denne kyllingsalaten med bacon og avokadodressing.

Jeg har også andre middagssalater på bloggen med andre typer kjøtt om du ønsker, som denne thaisalaten med biff og denne salaten med soyamarinert svin. Om du ønsker litt kjøttfri inspirasjon, sjekk ut denne salaten med paprika, mango, linser og feta. Du finner med andre ord noe for enhver smak her på bloggen.

Kremet pastasalat med kylling og druer

5.0 fra 3 vurderinger
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

25

minutter
Totalt

45

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 3 stk kyllingfileter

  • 1 ts paprikapulver

  • 1/2 ts chilipulver

  • Salt og pepper

  • Olje til steking

  • 250 gram pasta (pastasløyfer, rør eller makaroni)

  • 1 stk crispisalat

  • 1 stk spisspaprika

  • 2 stk vårløk

  • 200 gram druer

  • 1 neve mandler eller valnøtter

  • 1 stk eple

  • 1 skvis sitronsaft

  • 1,5 dl kremfløte

  • 1 dl lett créme fraîche

Fremgangsmåte

  • Sett stekeovnen på 150 grader, vanlig over- og undervarme.
  • Gå i gang med å steke kyllingen. Krydre kyllingfiletene med paprikapulver, chilipulver, salt og pepper. Stek dem 2-3 minutter på hver side i en god klunk olivenolje i en varm stekepanne. De trenger kun å få litt stekeskorpe.
  • Legg kyllingfileten over i en ildfastform. Hell over oljen fra pannen, sett i steketermometeret og la kyllingen stå i midt i ovnen til kjernetemperaturen viser 65 grader. Det tar 15-20 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingfiletene. Når kyllingen er ferdig tar du den ut av ovnen og lar den hvile i minst 15 minutter før du skjærer den opp.
  • Mens kyllingen steker går du i gang med resten. Kok pastaen i lettsaltet vann, etter pakkens anvisning. Når pastaen er ferdigkokt har du den over i et dørslag og skyller den i litt kaldt vann. Ringle over bittelitt olje for å unngå at den kleber seg.
  • Gjør klare ingrediensene til salaten. Skjær crispisalaten i smått. Skjær paprikaen i to på langs, fjern hinnene og frøene inni og skjær den i små terninger. Skjær vårløken i tynne ringer og druene i to. Finhakk mandlene eller valnøttene. Ha pastaen og alle salatingrediensene over i en bolle. Fjern kjernehuset fra eplet og skjær det i terninger. Ha det i bollen med resten og skvis sitronsaft over eplebitene. Da unngår du at de blir brune. Bland vend ingrediensene sammen.
  • Når kyllingen har avkjølt seg en del og er skåret opp, blander du den sammen med salaten.
  • Visp kremfløten til myk krem. Ha i créme fraîche og visp det godt sammen. Vend kremen inn i salaten og server.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*