Kremet sopp med potetmos

Lages på: 20-30 minutter Nivå: Enkel
Stekt sopp med potetmos

Selv om jeg er veldig glad i å tilbringe tid på kjøkkenet, så er det også noen dager hvor jeg bare ønsker å lage middagen så kjapp som mulig. Forrige mandag var en slik dag, jeg hadde i tillegg noen rester av urter og meieriprodukter som jeg gjerne skulle brukt opp. Resultatet ble en kremet sopp med potetmos. Nesten banalt enkelt, men så godt. Og det som lengst tid var i grunn å lage potetmosen.

Selv om denne retten er uten kjøtt, så tilfører den stekte soppen og soyasausen mye god umamismak. Umami er den femte smaken, og den som gjør at mye mat smaker så godt. Eksempelvis er kjøtt full av umami, jeg bare nevner det.

Her må du gjerne bruke andre typer sopp om du ønsker, men jeg synes aromasoppen er litt mer spennende enn sjampinjongen. Nå finnes det jo igjen litt mer spennende sopp enn aromasopp også, bare så det er sagt, men aromasoppen er tilgjengelig i stort sett enhver dagligvarebutikk. Når det gjelder potetmosen så er det lurt å prøve seg frem med riktig mengde melk. Bruk helst melne poteter når du lager mosen.

Kremet sopp med potetmos

5 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 aromasopp

  • 2 ss 2 smør

  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 stk 1 rød paprika

  • 1/2 ss 1/2 frisk timian, finhakket

  • 1 ss 1 soyasaus

  • 1 dl 1 kremfløte

  • 2 ss 2 crème fraîche

  • Salt og pepper

  • Frisk persille

  • Potetmos
  • 750 gram 750 melne poteter

  • 1,5 dl 1,5 melk

  • 1 ss 1 smør

  • 1/2 ts 1/2 salt

  • 1/2 ts 1/2 pepper

Fremgangsmåte

  • Potetmosen
    Skrell potetene og kok potetene i usaltet vann, til de er møre. Når potetene er ferdige heller du av kokevannet og moser potetene med en potetstamper. Tilsett melken, smøret, salt og pepper. Bruk en sleiv og rør potetmosen lett og luftig. Smak til med eventuelt mer salt og pepper.
  • Soppblanding
    Gå i gang med soppfyllet samtidig som du koker potetene, så er middagen klar innen potetmosen er ferdig. Børst av soppen og skjær den opp i tynne skiver. Stek soppen i en varm og tørr stekepanne, til soppen har avgitt væske og den har fordampet.
  • Mens soppen steker skreller du og finhakker sjalottløk og hvitløksfeddene. Paprikaen kutter du i små terninger. Ha smøret og de oppskårede grønnsakene i pannen med soppen, når væsken har fordampet. Stek videre i et lite minutt, men pass på at du ikke har så høy varme at løken blir brun.
  • Finhakk timianen, og dryss den over pannen. Tilsett soyasausen, kremfløten og crème fraîchen, og la pannen koke i cirka 5 minutter, eller frem til potetmosen er klar. Smak til med salt og pepper. Rett før servering drysser du over finhakket persille.
  • Server den kremede soppen med potetmos. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*