
Selv om jeg er veldig glad i å tilbringe tid på kjøkkenet, så er det også noen dager hvor jeg bare ønsker å lage middagen så kjapp som mulig. Forrige mandag var en slik dag, jeg hadde i tillegg noen rester av urter og meieriprodukter som jeg gjerne skulle brukt opp. Resultatet ble en kremet sopp med potetmos. Nesten banalt enkelt, men så godt. Og det som lengst tid var i grunn å lage potetmosen.
Selv om denne retten er uten kjøtt, så tilfører den stekte soppen og soyasausen mye god umamismak. Umami er den femte smaken, og den som gjør at mye mat smaker så godt. Eksempelvis er kjøtt full av umami, jeg bare nevner det.
Her må du gjerne bruke andre typer sopp om du ønsker, men jeg synes aromasoppen er litt mer spennende enn sjampinjongen. Nå finnes det jo igjen litt mer spennende sopp enn aromasopp også, bare så det er sagt, men aromasoppen er tilgjengelig i stort sett enhver dagligvarebutikk. Når det gjelder potetmosen så er det lurt å prøve seg frem med riktig mengde melk. Bruk helst melne poteter når du lager mosen.