
I dag deler jeg en oppskrift på en fantastisk god suppe, som jeg laget i forrige uke. Kremet suppe med tortellini og salsiccia – denne oppskriften fort kan bli en favoritt. Du er herved advart!
Salsiccia er en krydret italiensk pølse, som gjerne fås kjøpt rå på en del dagligvarebutikker med litt større utvalg. Den er ikke like sterk som pepperoni eller den spanske chorizoen. Får du ikke tak i rå salsiccia så kan du helt fint bruke en annen pølse, selv om smaken naturlig nok vil bli noe annen. Bruk gjerne grovhakkede hermetiske tomater om du får tak i, synes det er godt med noen tomatbiter i denne suppen.
En annen god grunn til å lage denne suppen er at den er utrolig kjapp å lage. Den ferske tortellinien trenger bare å trekke noen minutter i suppen, og det tok ikke mer enn 15-20 minutter fra jeg startet og til at middagen var servert. Spis suppen slik den er, eller server den med et eltefritt surdeigsbrød av rug og hvete (eller annet brød).
OBS! Serverer du den uten brød kan man med fordel øke tortellinimengden noe.
Håper du ble inspirert!

Hei!🙋♀️ Dette ser ut som nok en fristende oppskrift fra deg, gleder meg til å prøve 🤩. Ett spm: har du et alternativ til stangselleri for de som ikke er så glad i det?
Tusen takk! Denne kan virkelig anbefales 🙂
Stangselleri kan utelates i suppen, eller du kan erstatte den med sellerirot om det gjør det enklere. Et godt tips til de som ikke er så glad i smaken av stangselleri er å dra over de med en gulrotskreller, slik at du får fjernet trådene. Dessuten forsvinner også mye av smaken når den blir varmebehandlet, så ikke sikkert det merkes så godt 🙂
Takk for tips 👌😊
Veldig god suppe! Anbefales😊
God!
Brukte nesten dobbelt så mye tortellini for å sikre at det skulle være nok mat til fire som typisk trives best med rause porsjoner.
Tom for kyllingfond. Brukte kraft basert på kalvefond, – utmerket.
Hei Ben,
Takk for tipset, og hyggelig at suppen falt i smak. Jeg serverte den nok med brød ved siden av, og tenkte ikke så mye over det. Har lagt en liten bemerkning om dette 🙂