Kremet suppe med tortellini og italienske pølser

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Kremet suppe med tortellini og italienske pølser

I dag deler jeg en oppskrift på en fantastisk god suppe, som jeg laget i forrige uke. Kremet suppe med tortellini og salsiccia – denne oppskriften fort kan bli en favoritt. Du er herved advart!

Salsiccia er en krydret italiensk pølse, som gjerne fås kjøpt rå på en del dagligvarebutikker med litt større utvalg. Den er ikke like sterk som pepperoni eller den spanske chorizoen. Får du ikke tak i rå salsiccia så kan du helt fint bruke en annen pølse, selv om smaken naturlig nok vil bli noe annen. Bruk gjerne grovhakkede hermetiske tomater om du får tak i, synes det er godt med noen tomatbiter i denne suppen.

En annen god grunn til å lage denne suppen er at den er utrolig kjapp å lage. Den ferske tortellinien trenger bare å trekke noen minutter i suppen, og det tok ikke mer enn 15-20 minutter fra jeg startet og til at middagen var servert. Spis suppen slik den er, eller server den med et eltefritt surdeigsbrød av rug og hvete (eller annet brød).

Håper du ble inspirert!

Kremet suppe med tortellini og salsiccia

5 fra 2 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter

Ingredienser

  • 500 gram rå salsiccia

  • 1/2 stk rødløk eller gul løk

  • 2 stilker stangselleri

  • 2 fedd hvitløk

  • 1 ss hvetemel

  • 5 dl kyllingkraft/-buljong

  • 1 boks grovhakkede tomater

  • 1/2 ts tørket oregano

  • 1/4 ts tørket timian

  • 1/4 ts tørket rosmarin

  • 2 dl kremfløte

  • 250 gram tortellini

  • 2 never spinat

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Del opp salsicciaen i små biter og legg til side. Rens/skyll og kutt opp rødløk, stangselleri i smått. Finhakk også hvitløken, men hold den gjerne litt adskilt fra det andre.
  • Stek salsicciaen i litt olje i en varm gryte. Når den begynner å få litt stekeskorpe tilsetter du også rødløk og stangselleri. Surr videre til løken begynner å bli litt myk. Tilsett så hvitløken og surr videre i 20-30 sekunder.
  • Bland inn hvetemel og følg så på med kyllingkraft og grovhakkede tomater (hermetiske). Ha også i tørket oregano, timian og rosmarin, og la koke i 5 minutter.
  • Tilsett kremfløten og kok opp suppen. Smak til med salt og pepper. Tilsett så den ferske tortellinien og la den kremede suppen koke videre et par minutter før du også har i spinat.
  • Suppen er klar til servering når spinaten har falt sammen. Bon appétit!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

4 Kommentarer

  1. Hei!🙋‍♀️ Dette ser ut som nok en fristende oppskrift fra deg, gleder meg til å prøve 🤩. Ett spm: har du et alternativ til stangselleri for de som ikke er så glad i det?

    • Rolf-Anders Vollan

      Tusen takk! Denne kan virkelig anbefales 🙂
      Stangselleri kan utelates i suppen, eller du kan erstatte den med sellerirot om det gjør det enklere. Et godt tips til de som ikke er så glad i smaken av stangselleri er å dra over de med en gulrotskreller, slik at du får fjernet trådene. Dessuten forsvinner også mye av smaken når den blir varmebehandlet, så ikke sikkert det merkes så godt 🙂

  2. Veldig god suppe! Anbefales😊

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*