Kremet tacosuppe med kylling

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Kremet tacosuppe med kylling

Denne kremede tacosuppen med kylling har jeg spist to dager på rad nå, og rakker’n så god den ble. Suppen er enkel å lage og kan fort bli en ny favoritt dersom du vil variere den tradisjonelle tacoen.

Jeg må innrømme at jeg gjorde det litt enkelt for meg selv da jeg laget denne retten, og brukte en pose ferdig tacokrydder. Om du heller vil lage hjemmelaget tacokrydder, kan du beregne cirka 3 ss hjemmelaget tacokrydder (smak deg frem). Skulle jeg laget denne middagen enda kjappere og mer lettvint kunne jeg brukt ferdigstekt kylling.

Vanligvis når jeg lager middag tilbereder jeg 4 porsjoner, som blir nok til to voksne med stor appetitt. Denne oppskriften på tacosuppe ble ekstra stor og mettende, og rekker til 3 voksne (6 porsjoner).

Som for vanlig taco må du ikke være redd for å toppe den med hva du ønsker. Både stekt sopp, agurk, jalapeño og/eller ananas eksempler på topping som passer til suppen.

Håper du ble inspirert!

Kremet tacosuppe med kylling

5 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 kyllingfilet

  • Olje til steking

  • 1 stk 1 løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1 boks 1 (á 230 gram drenert vekt) sorte bønner

  • 1 boks 1 mais

  • 1 ss 1 tomatpuré

  • 1 boks 1 (á 400 gram) hermetiske tomater

  • 6 dl 6 utblandet kyllingbuljong

  • 1 pose 1 tacokrydder

  • 1/4 ts 1/4 kajennepepper

  • 1 ts 1 spisskummen

  • 1 neve 1 revet hvitost

  • 100 gram 100 kremost naturell

  • Garnityr
  • 1/2 pose 1/2 tortilla chips

  • 1 stk 1 avokado

  • 1 stk 1 paprika

Fremgangsmåte

  • Skjær kyllingen i strimler og stek den kjapt i litt olje i en varm gryte. Legg kyllingen til side når den er ferdigstekt.
  • Skrell og finhakk løken og hvitløksfeddene. Skyll de sorte bønnene under kaldt vann i et dørslag.
  • Surr løk og hvitløk i samme gryte som du stekte kyllingen i. Ha i litt mer olje dersom gryten er tørr. Etter et lite minutt har du i bønnene og en boks med maiskorn (ikke ta med væsken). Surr videre 1-2 minutter.
  • Lag en liten grop i midten av gryten. Ha i bittelitt mer olje og legg i en skje med tomatpuré. La tomatpuréen frese 20-30 sekunder for å fjerne råsmaken fra puréen. Ha i de hermetiske tomatene og den utblandete kyllingbuljongen. Tilsett tacokrydderet, kajennepepperen og spisskummenet. Kok opp, ha i kyllingen og la suppen trekke i 5-7 minutter.
  • Gjør klar toppingen mens kyllingen trekker i suppen. Skjær opp paprikaen og avokadoen.
  • Like før servering tilsetter du revet hvitost og kremost i suppen. Rør i suppen til osten er godt blandet.
  • Server kremet tacosuppe med tortilla chips og et dryss paprika og avokado.

Notater

  • Glutenfri, men sjekk at tacokrydderet og tortilla chipsene ikke inneholder spor av gluten.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Da jeg gikk inn på butikken tidligere i dag visste jeg ikke hva vi skulle ha til middag. Dro opp telefonen og trykket meg inn på siden din som jeg har lagret som bokmerke, og såg denne. Det ble et ganske enkelt valg, og brukte ingredienslisten som handleliste. Denne ble helt fantastisk god!! Definitivt en vi kommer til å lage flere ganger! Du redda mandagsmiddagen her i huset. Takk for det!

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*