Kremet tomatpasta på 15 minutter

Lages på: 15 minutter Nivå: Enkel
Kremet tomatpasta

Gårdagens middag ble en kremet tomatpasta som stod ferdig på 15 minutter. En enkel kjøttfri middag for travle hverdager. Er du redd for at middagen ikke skal mette tilstrekkelig, er det ikke noe i veien for å steke noen spanske kjøttboller som du har i sausen. Litt stekt kjøttdeig eller en boks med røde linser passer også fint.

I denne oppskriften har jeg brukt hjemmelaget italiensk krydderblanding, som jeg alltid pleier å ha stående i et glass i kjøkkenskapet. Perfekt for lettvinte pizzasauser eller når jeg skal lage toskansk kylling i kremet parmesansaus.

Håper oppskriften kan være til inspirasjon!

PS! Glad i kjappe middager på under halvtimen? Nå har jeg kommet ut med en kokebok kalt Mat du blir glad av. Denne er stappfull av hverdagsmiddager på under halvtimen, og jeg har også tips til hvordan du kan lage oppskriftene gluten- eller melkefrie. Les mer om boken.

Pasta i kremet tomatsaus

Kremet tomatpasta på 15 minutter

4 fra 15 vurderinger
Porsjoner

2

porsjoner
Tilberedning

5

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

0

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram 250 penne pasta

  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 3 fedd 3 hvitløk

  • 1 ss 1 smør

  • 2 ss 2 tomatpuré

  • 1 boks 1 hermetiske tomater

  • 2 dl 2 kremfløte

  • 1/2 ts 1/2 italiensk krydderblanding

  • 1/2 ts 1/2 tørket chili

  • Salt og pepper

  • Frisk basilikum

  • Parmesan (sløyfes om den skal lages vegetar)

Fremgangsmåte

  • Start med å koke opp vann med salt som du skal koke pastaen i. Ha i pastaen og gå umiddelbart i gang med å lage tomatsausen.
  • Skrell og finhakk både sjalottløken og hvitløksfeddene. Surr dem så i en klatt smør i en gryte i et lite minutt. Ha i tomatpuréen og fres videre 20-30 sekunder.
  • Tilsett hermetiske tomater, kremfløte, italiensk krydderblanding, og tørket chili. La sausen putre i 5 minutter, og smak til med salt og pepper.
  • Når pastaen er al dente heller du pastaen over i et dørslag. Ha den så over i den tomatsausen og bland sammen.
  • Server den kremede tomatpastaen med revet parmesan og et dryss av frisk basilikum. Håper det smaker!

Notater

  • Utelat parmesanen (inneholder animalsk løpe) dersom du ønsker å lage denne vegetarvennlig

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Hei. Hvordan beregner du porsjoner? Denne står til 2 porsjoner. Er det da 2 voksne? Doble alt av ingredienser når vi er 2 voksne og 2 barn (barna er glad i Pasta 😅)

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei,
      Her ville jeg økt til 4 eller 6 porsjoner, avhengig av hvor mye barna spiser. De fleste oppskriftene på bloggen er 4 porsjoner som standard, og metter da 2 voksne som er svært aktive (trener hver dag) og med stor matlyst. Da jeg laget denne til oss (2 voksne) så ble det litt i det minste laget, så derfor førte jeg opp 2 porsjoner. Skal du tilsette kjøtt og andre grønnsaker i tillegg, går det ikke like mye pasta. Også kjekt å ha i bakhodet. Ellers kan dette jo også bli en nydelig lunsj eller formrett, om du skulle sitte igjen med noen rester 🙂

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*