Kremet torskepanne med cajun

Lages på: 30-40 minutter Nivå: Enkel
Kremet torskepanne med cajun

Jeg forsøker hele tiden å bli flinkere til å både spise og inspirere med nye fiskeoppskrifter. Selv om jeg vet det ikke er blant de oppskriftene som blir mest lest, så får jeg svært mange positive tilbakemeldinger på de fiskeoppskriftene jeg har. Min erfaring er at mange har lyst til å servere mer fisk, men det bør gjerne være noe mer spennende enn fiskekaker eller tradisjonell kokt fisk.

I går kunne du se meg lage en kremet torskepanne med cajun på Instastory, og jeg fikk utrolig mange fine tilbakemeldinger på retten. Utgangspunktet for oppskriften var en kremet cajun kylling med parmesan, som virkelig har tatt bloggen med storm i vinter. Men jeg tenkte at torsk måtte jo passe ypperlig i samme type rett. Så med en del modifikasjoner på oppskriften så kunne jeg i går servere en nydelig torskepanne med cajun. Denne kan virkelig anbefales. Cajun-krydret og de soltørkede tomatene passer fantastisk godt til torsk! Jeg hadde også rester av et granateple liggende i kjøleskapet, som jeg drysset over ved servering. De litt syrlige granateplekjernene skjærer fint gjennom den kremede retten, og kompletterer hele retten.

Kremet torskepanne med cajun og soltørkede tomater

Husk at styrken på cajun-krydret vil variere fra type til type. Får du ikke tak i cajun-krydder på butikken, så hadde jeg et glass med en hjemmelaget variant. Se oppskrift på cajun kryddermiks.

Håper du ble inspirert til å teste en eksotisk fiskeoppskrift. Bruk gjerne skrei mens den enda er i sesong.

Kremet torskepanne med cajun

5 fra 3 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steke-/koketid

15

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • 600 gram torsk eller skrei

  • 1 ts cajun kryddermiks

  • olje til steking

  • 50 gram soltørkede tomater

  • 1 stk rød løk

  • 1 stk paprika

  • 1 fedd hvitløk

  • 1,5 dl kremfløte

  • 2 dl fiskebuljong

  • 1 ss hvetemel

  • 1/2 ss cajun kryddermiks

  • 2 never spinat

  • revet parmesan

  • granateple

  • Tilbehør
  • Byggris

Fremgangsmåte

  • Del fisken opp i litt store porsjonsstykker og krydre den med litt cajun kryddermiks. Stek den kjapt i litt olje i pannen. Et par minutter på hver side er nok siden den også skal trekke i sausen til slutt. Legg fisken til side på et fat.
  • Kok byggris etter anvisning på pakken.
  • Kutt opp de soltørkede tomatene i små terninger. Rens løken og del både løk og paprika i strimler. Hvitløken renses og finhakkes.
  • Surr løk, paprika og soltørkede tomater i den samme pannen som fiske har vært i. Om det er noen fiskerester igjen i pannen, så setter det bare ekstra god smak på retten (såfremt det ikke er brente rester). Tilsett hvitløken etter noen minutter og surr videre et lite minutt.
  • Visp melet ut i fløten og tilsett fiskebuljong og fløten i pannen. Ha i litt mer cajun kryddermiks (smak deg frem). La sausen koke i 5-7 minutter til den har tyknet, og smakene har fått satt seg litt.
  • Ha i et par never med fersk spinat. Bland den inn i sausen. Legg så fisken tilbake i pannen og la den trekke i sausen i 5 minutter.
  • Rett før servering kan du rive over litt parmesan og strø over en neve granateplekjerner. Server torskepannen med byggris. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert.

*