Kreolsk kyllingsalat

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel

Kreolsk kyllingsalat

Det eneste jeg angrer på da jeg laget en hjemmelaget variant av kreolsk kyllingsalat er at jeg ikke laget dobbelt porsjon når jeg først var i gang. For søren klype dette var godt!

Jeg har bestandig trodd at jeg ikke er så kjempestor fan av påleggssalater. Men nå har jeg funnet ut at det er de butikkjøpte påleggsalatene jeg ikke liker så godt. For noen uker siden delte jeg en oppskrift på eggesalat her på bloggen. Ikke bare falt den i smak hjemme hos oss, men den har virkelig høstet hyggelige tilbakemeldinger fra dere lesere. Så forrige helg bestemte jeg meg for å prøve meg på en kyllingsalat når jeg først var i gang, og gjett om jeg ble fornøyd med resultatet!

Utgangspunktet for salaten ble ingredienslisten til en boks av kreolsk kyllingsalat. Dette er stort sett den eneste påleggssalaten jeg spiser en sjelden gang, men tenkte at denne måtte jeg jo kunne lage bedre selv. Problemet mitt med slike salater er at jeg synes de ofte inneholder for mye majones og alt for lite av hovedingrediensene, i dette tilfellet kylling! For at salaten ikke skal bli så tung har jeg derfor redusert mengden majones med lettrømme. I tillegg har jeg brukt en helt kyllingfilet i denne porsjonen, så da slipper jeg å fiske etter kyllingbitene. Resultatet ble en utrolig god kyllingsalat, med mange saftige kyllingbiter.

Håper du har latt deg inspirere til å forsøke denne oppskriften på kreolsk kyllingsalat!

Kreolsk kyllingsalat

5 fra 1 vurdering
Type rett Frokost, Kveldsmat, LunsjNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

20

minutter
Steketid

10

minutter
Totalt

30

minutter

Ingredienser

  • Kreolsk kyllingsalat
  • 1 stk kyllingfilet

  • Salt og pepper

  • Paprikakrydder

  • 1 fedd hvitløk

  • 2 ss lettrømme

  • 1 ss majones

  • 2 ss mais

  • 1/4 ts sennepsfrø (kan sløyfes)

  • 1/2 ss sitronsaft

  • 1/4 ts chilipulver

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Krydre kyllingfileten med salt, pepper og paprikakrydder. Stek kyllingen i litt olje i en varm panne, sammen med finhakket hvitløk. Er kyllingen tykk kan du dele den på langs for å korte ned på steketiden. Legg den stekte kyllingfileten til side, og la den avkjøle seg.
  • Rør sammen lettrømme, majones, mais, knuste sennepsfrø (bruk morter eller knivbladet).
  • Når kyllingen er kald tvers gjennom kan du delen den opp i terninger eller mindre biter, og røre den inn med resten. Tilsett litt sitronsaft, og smak deg frem til riktig mengde chilipulver, salt og pepper.
  • Dekk til den kreolske kyllingsalaten og la den stå kjølig inntil den skal serveres. Håper den smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

2 Kommentarer

  1. Godt med noen gode hverdagsmiddagen igjen. Tar alle rettene denne uka

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*