Hvordan lage krutonger

Lages på: 3 timer Nivå: Enkel
Hjemmelagede krutonger

Krutonger er en perfekt måte å bli kvitt gammelt og tørt brød du har liggende. Ikke bare er det nydelig som garnityr i salater og på supper, men disse krutongene er faktisk så gode at de er gode som snacks. I denne oppskriften har jeg krydret de med blant annet oregano og timian, men du må ikke være redd for å prøve deg frem med andre krydre du foretrekker.

For å unngå å svi krutongene  har jeg langtidstørket de på 80 grader. Da behøver jeg heller ikke følge med på ovnen i like stor grad underveis. Du kan også tørke de på 180 grader varmluft i cirka 15 minutter, men pass på underveis slik at de ikke blir brent.

Potetsuppe med bacon og krutonger
Potetsuppe med bacon og krutonger

Andre matreddertips dersom du har tørt brød! Lag vafler av tørt brød, eller hjemmelaget brødrasp til gratenger og panering.

Krutongene oppbevares i en tett boks eller glass, og er holdbar i flere uker.

Krutonger

5 fra 1 vurdering
Type rett TilbehørNivå: Enkel
Porsjoner

1

skål
Tilberedning

10

minutter
Steketid

3

timer 

Ingredienser

  • 2-3 skiver brød

  • 3 ss olivenolje

  • 1 ts flaksalt

  • 1/2 ts oregano

  • 1/4 ts timian

  • Litt kvernet pepper

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
  • Skjær opp brødet i jevnstore terninger. Ha brødbitene i en bolle eller i en pose.
  • Bland sammen olivenolje, flaksalt, oregano, timian og kvernet pepper i en liten skål. Hell det over brødterningene og vend det forsiktig sammen.
  • Fordel brødterningene utover et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i ovnen, og skru samtidig ned temperaturen til 80 grader. La krutongene tørke i ovnen i 2-3 timer, til de er tørre tvers gjennom.
  • Avkjøl krutongene før de oppbevares i en tett boks.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*