• OM MEG
  • KONTAKT
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail
Det glade kjøkken - logo
  • FORSIDE
  • OPPSKRIFTER
    • Jul (Sesong)
    • FROKOST
    • LUNSJ
    • MIDDAGSTIPS
    • — KJØTT —
    • — FISK —
    • — FUGL —
    • — KJØTTFRITT —
    • — HELGEKOS —
    • — PÅ UNDER HALVTIMEN —
    • DESSERT
    • BAKST
    • SUPPE
    • SNACKS
    • TILBEHØR
  • BLOGG
  • MENYER
  • TA KONTAKT
  • SØK
23. juli 2020

Hvordan lage krutonger

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)
Gå til oppskriften

Hjemmelagede krutonger

Krutonger er en perfekt måte å bli kvitt gammelt og tørt brød du har liggende. Ikke bare er det nydelig som garnityr i salater og på supper, men disse krutongene er faktisk så gode at de er gode som snacks. I denne oppskriften har jeg krydret de med blant annet oregano og timian, men du må ikke være redd for å prøve deg frem med andre krydre du foretrekker.

For å unngå å svi krutongene  har jeg langtidstørket de på 80 grader. Da behøver jeg heller ikke følge med på ovnen i like stor grad underveis. Du kan også tørke de på 180 grader varmluft i cirka 15 minutter, men pass på underveis slik at de ikke blir brent.

Andre matreddertips dersom du har tørt brød! Lag vafler av tørt brød, eller hjemmelaget brødrasp til gratenger og panering.

Krutongene oppbevares i en tett boks eller glass, og er holdbar i flere uker.

Krutonger

Av: Rolf-Anders Vollan
  • 23. juli 2020
  • 1 glass
  • 3 time(r)
  • Skriv ut
Krutonger
Ingredienser
  • 2-3 skiver brød
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1/2 ts oregano
  • 1/4 ts timian
  • Litt kvernet pepper
Slik gjør du det
Steg 1
Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
Steg 2
I mellomtiden skjærer du opp brødet i jevnstore terninger. Ha brødbitene i en bolle eller i en pose.
Steg 3
Bland sammen olivenolje, flaksalt, oregano, timian og kvernet pepper i en liten skål. Hell det over brødterningene og vend det forsiktig sammen.
Steg 4
Fordel brødterningene utover et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i ovnen, og skru samtidig ned temperaturen til 80 grader. La krutongene tørke i ovnen i 2-3 timer, til de er tørre tvers gjennom.
Steg 5
Avkjøl krutongene før de oppbevares i en tett boks.

Stikkord

  • garnityr

Del dette:

  • Klikk for å dele på Twitter(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Facebook(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på Pinterest(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å dele på LinkedIn(åpnes i en ny fane)
  • Klikk for å skrive ut(åpnes i en ny fane)

Innleggsnavigasjon

Kyllingsalat med couscous og feta
Ovnbakt kveite i kokossaus

Relaterte innlegg

Fløtegratinerte poteter
16. januar 2021
0 kommentarer

Fløtegratinerte poteter

Honningstekte epler og svisker
20. desember 2020
0 kommentarer

Honningstekte epler og svisker

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)
26. november 2020
0 kommentarer

Pannebrød med hvitløk (ingen hevetid)

Del dine tanker Avbryt svar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Om meg

Rolf-Anders

Hei! Jeg heter Rolf-Anders og driver matbloggen Det glade kjøkken.

Her håper jeg å kunne inspirere deg både til å lage sunn og god hverdagsmat, og oppskrifter som bare skal nytes.

Les mer om bloggen her

  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Stikkord

  • BBQ
  • Biff
  • boller
  • Brød
  • burger
  • curry
  • eltefrie rundstykker
  • eltefritt
  • glutenfritt
  • grateng
  • grillsalat
  • grovbrød
  • gryter
  • gryterett
  • Grøt
  • Hamburger
  • indisk
  • iskrem
  • Kanelsnurrer
  • kjøleskapsgrøt
  • Lasagne
  • mat i form
  • Omelett
  • one pot
  • Pannekaker
  • Pasta
  • Pizza
  • potet
  • Rundstykker
  • salat
  • Salsa
  • Scones
  • Smoothie
  • surdeig
  • sushi
  • Syltetøy
  • tapas
  • Tex-mex
  • Tilbehør til grillmat
  • tomatsuppe
  • Tradisjonelle brød
  • tradisjonsmat
  • vafler
  • Wok
  • Wraps

MOTTA SKREDDERSYDDE E-POSTER

Fyll inn navn og e-post for å registrere deg på e-post listen min. Jeg sender ut skreddersydde e-poster et par ganger i måneden, med små oppdateringer siden sist, matbloggtipset, tips og triks, nyheter mm.

Follow my blog with Bloglovin
  • Facebook
  • Instagram
  • Pinterest
  • Mail

Finn noe som frister

  • Forside
  • Oppskrifter
  • Personvern
  • Bruk av bilder, tekst eller video fra nettsiden må avtales