Hvordan lage krutonger

Hjemmelagede krutonger

Krutonger er en perfekt måte å bli kvitt gammelt og tørt brød du har liggende. Ikke bare er det nydelig som garnityr i salater og på supper, men disse krutongene er faktisk så gode at de er gode som snacks. I denne oppskriften har jeg krydret de med blant annet oregano og timian, men du må ikke være redd for å prøve deg frem med andre krydre du foretrekker.

For å unngå å svi krutongene  har jeg langtidstørket de på 80 grader. Da behøver jeg heller ikke følge med på ovnen i like stor grad underveis. Du kan også tørke de på 180 grader varmluft i cirka 15 minutter, men pass på underveis slik at de ikke blir brent.

Andre matreddertips dersom du har tørt brød! Lag vafler av tørt brød, eller hjemmelaget brødrasp til gratenger og panering.

Krutongene oppbevares i en tett boks eller glass, og er holdbar i flere uker.

Krutonger

Krutonger

Ingredienser

  • 2-3 skiver brød
  • 3 ss olivenolje
  • 1 ts flaksalt
  • 1/2 ts oregano
  • 1/4 ts timian
  • Litt kvernet pepper

Fremgangsmåte

Steg 1
Forvarm ovnen til 180 grader, varmluft.
Steg 2
I mellomtiden skjærer du opp brødet i jevnstore terninger. Ha brødbitene i en bolle eller i en pose.
Steg 3
Bland sammen olivenolje, flaksalt, oregano, timian og kvernet pepper i en liten skål. Hell det over brødterningene og vend det forsiktig sammen.
Steg 4
Fordel brødterningene utover et bakepapirkledd stekebrett. Sett brettet i ovnen, og skru samtidig ned temperaturen til 80 grader. La krutongene tørke i ovnen i 2-3 timer, til de er tørre tvers gjennom.
Steg 5
Avkjøl krutongene før de oppbevares i en tett boks.