Krydderkake med gresskar

Lages på: 1 time 15 minutter Nivå: Middels
Krydderkake med hokkaido gresskar

Det har nærmest blitt en høsttradisjon at jeg lager kake med gresskar, kanskje ikke så rart siden den både smaker så godt og vi nå er i en sesong hvor det bugner over av gresskar i butikken. Denne gangen har jeg laget en krydderkake med revet gresskar, en utrolig saftig og god kake som er forholdsvis enkel å lage. Jeg hadde allerede ferdigskrellede biter til overs fra da jeg laget denne kremede gresskarsuppen (kan anbefales), så da var det jo ingen tvil om at det måtte bli gresskarkake også i år.

Håper du ble fristet til å forsøke denne krydrede gresskarkaken!

Mat du blir glad av - banner

Krydderkake med gresskar

4.5 fra 2 vurderinger
Type rett: KakerNivå: Middels
Porsjoner

1

formkake
Tilberedning

30

minutter
Steketid

45

minutter
Totalt

1

time 

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 300 gram sukker

  • 120 gram romtemperert smør

  • 2 stk egg

  • 250 gram gresskar, eks hokkaido

  • 3 dl kulturmelk

  • 3 ss honning

  • 2 ts kanel

  • 1 ts malt nellik

  • 1 ts natron

  • 2 ts bakepulver

  • 5 dl hvetemel

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 180 grader, vanlig over og undervarme.
  • Skrell gresskaret. Litt avhengig av størrelse så deler du det i to, skjærer så av skallet av hver halvdel. Når skallet er av kan du bruke en spiseskje til å fjerne steinene som ligger i midten av gresskaret. Finn frem et råkostjern og riv gresskaret (forsiktig med fingrene)
  • Pisk smør og sukker hvitt. Ha i ett og ett egg av gangen, og visp egget godt sammen med det hvitpiskede smøret før du har i neste.
  • Mål opp mel, bakepulver, natron, malt nellik og kanel i et måtebeger. Ha gresskar, kefir, honning i røren og sikt i alt det tørre. Bruk en slikkepott til å vend inn alle ingrediensene til du har en klumpefri røre.
  • Ha bakepapir i en liten brødform eller smør den svært godt. Hell røren over i formen og stek kaken midt i ovnen i cirka 45-55 minutter. Bruk et tynt grillspyd av tre, strikkepinne eller lignende til å sjekke om kaken er ferdig. Stikk pinnen ned i kaken og sjekk at det ikke fester seg deig på den. Når pinnen er like ren er kaken ferdig.
  • Sett den ferdigstekte kaken på en rist. Etter noen minutters avkjøling tipper du den ut av formen og lar den avkjøle seg til den er kald.
  • Lag en enkel glasur bestående av melis og sitronsaft, som has over den avkjølte kaken

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Hei.
    Har du noe alternativ til sukker i denne oppskriften som du vet gir godt resultat? =)

    • Rolf-Anders Vollan

      Hei Marte,
      Jeg har dessverre ikke forsøkt å lage akkurat denne kaken sukkerfri. Jeg kan kanskje tenke meg at det måtte vært en blanding av sukrin gold og dadler. Dadlene ville jeg lagt i bløt for så å laget en puré av, som jeg hadde blandet inn i røren. Resultatet blir sikkert ikke helt likt som i denne oppskriften, men tror det kan fungere. Beklager jeg ikke kunne hjelpe mer enn dette, kanskje jeg må lage en sukkerfri variant i år:)

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*