Krydderkake med kefir og tyttebær

Lages på: 1 time Nivå: Enkel
Krydderkake med kefir og tyttebær

Det har blitt lite tid til å lage søt bakst oppi all bokskrivingen, men forrige helg bestemte jeg meg for å lage en skikkelig god gammeldags krydderkake med kefir og tyttebær. Denne kaken ble virkelig saftig og god og egner seg godt til å fryse ned. Da har du en kake lett tilgjengelig dersom du plutselig skulle få besøk.

Selv synes jeg krydderkaker passer veldig godt med en litt frisk ostekrem, men du kan også gjøre det enkelt å bare drysse over litt siktet melis ved servering.

På jakt etter en utrolig enkel langpannekake? Sjekk ut oppskriften på en enkel sjokoladekake i langpanne med kefir.

Krydderkake med kefir og tyttebær

4 fra 10 vurderinger
Type rett: KakeNivå: Enkel
Størrelse

1

langpanne
Tilberedning

20

minutter
Steketid

30

minutter
Glasur

15

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 200 gram 200 smør

  • 500 gram 500 sukker

  • 3 stk 3 egg

  • 7,5 dl 7,5 kefir

  • 3 ts 3 kanel

  • 1 ts 1 vaniljesukker

  • 1 ts 1 malt nellik

  • 1,5 ts 1,5 malt kardemomme

  • 1 ts 1 malt ingefær

  • 3 ts 3 natron

  • 600 gram 600 hvetemel

  • 2 dl 2 tyttebærsyltetøy

  • Ostekrem
  • 100 gram 100 romtemperert smør

  • 500 gram 500 melis

  • 250 gram 250 kremost

  • 1/2 stk 1/2 sitron

Fremgangsmåte

  • Sett ovnen på 200 grader med vanlig over- og undervarme.
  • Smelt og avkjøl smøret.
  • Ha sukkeret i en bolle og hell i det smeltede smøret. Visp sammen eggene og ha de sammen med kefiret. Rør kefirblandingen sammen med det smeltede smøret og sukkeret.
  • Bland sammen krydderne (kanel, vaniljesukker, nellik, kardemomme og ingefær) i en liten skål, og mål opp hvetemelet tilsatt med natron. Sikt krydderne og hvetemelet i kefirblandingen, mens du vender det tørre inn med en slikkepott underveis. Ha til slutt i tyttebærsyltetøyet.
  • Kle en stor langpanne med bakepapir, og smør den med smør. Hell i kakerøren og stek kaken nest nederst i ovnen i cirka 30 minutter. Stikk i kaken med en kakepinne, coctailpinne, spisepinne eller tilsvarende mot slutten av steketiden, dersom det ikke fester seg noe røre på pinnen er kaken ferdigstekt. Avkjøles i formen.
  • Når kaken er kald kan du lage ostekremen. Visp smøret og melisen til du er kvitt smørklumpene. Ha i kald kremost og saften av en halv sitron. Fortsett å vispe til du har en luftig og blank glasur. Bre den utover kaken og sett den kjølig frem til servering.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

2 Kommentarer

  1. Mette Paulsen

    Hvor stor langpanne er det?

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*