Krydderstekte kikerter med potetmos

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Sprø kikerter med potetmos og granateple

De krydderstekte kikertene har virkelig falt i smak hos oss. Ikke bare digger jeg konsistensen og smaken, men disse belgfruktene er både bærekraftige i tillegg til å være utrolig lettvint middagsmat.

I denne oppskriften er det potetmosen som tar lengst tid å få ferdig, og jeg starter derfor med å koke potetene. I mellomtiden gir en kikertene en god runde i stekepannen, og gjør klart annet grønt. Sunn og god hverdagsmiddag som er serveringsklar på cirka 30 minutter.

Er du også glad i stekte kikerter? Her er noen flere oppskrifter:

Håper du ble inspirert til å forsøke denne eller noen av de andre oppskriftene.

Banner - Mat du blir glad av

Krydderstekte kikerter med potetmos

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

15

minutter
Steketid

15

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 2 store bokser 2 kikerter

  • 1 ts 1 chili

  • 1,5 ts 1,5 spisskummen

  • Olivenolje

  • Salt

  • Pepper

  • 50 gram 50 chorizo

  • 4 stk 4 vårløk

  • 1 stk 1 avokado

  • 1/2 stk 1/2 agurk

  • 1/2 stk 1/2 granateple

  • Persille

  • Potetmos
  • 6 stk 6 mellomstore poteter

  • 1 dl 1 melk (cirka)

  • 1/2 ss 1/2 smør

  • Salt og pepper

Fremgangsmåte

  • Start med å skrelle og sette potetene på kok. Kok potetene i usaltet vann i 20-25 minutter, til de er ferdigkokte.
  • Ha kikertene over i et dørslag og skyll de under kaldt vann. Legg de over på et rent kjøkkenhåndkle.
  • Del chorizoen opp i terninger eller tynne skiver. Legg til side. Skyll og skjær vårløk opp i tynne skiver, avokado og agurk i terninger, og finhakk persillen. Snitt med en kniv rundt granateplet. Skill de to halvdelene fra hverandre og plukk eller bank løs granateplekjernene.
  • Bland kikertene med olje, spisskummen og chili, og stek de så på høy varme. Rør med jevne mellomrom slik at kikertene ikke brenner seg. Etter 10 minutter blander du inn salt og pepper. Stek videre i cirka 5 minutter. Ha kikertene over på et bakepapir eller tørkepapir, slik at litt av oljen renner av.
  • Dersom potetene er ferdigkokte kan du helle av kokevannet. Mos potetene med en potetmoser. Bland inn melk, smør, salt og pepper. Rør potetmosen luftig med en sleiv.
  • Stek så chorizoen i noen minutter i den samme pannen som du tidligere har stekt kikertene i. Bland inn kikertene, vårløk, avokado, agurk og finhakket persille rett før servering. Server potetmos med kikerter-blandingen og et dryss av granateple. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*