Krydret lam i pita

Lages på: 25 minutter Nivå: Enkel
Krydret lam med hvitløksdressing og granateple

I dag deler jeg nok en lammeoppskrift med dere lesere. Denne gangen en oppskrift på krydret lam på pita, toppet med hvitløksdressing, salat og granateple. Krydderblandingen av blant annet spisskummen og kanel kan gi et lite hint om Midtøsten, og er en spennende måte å variere det tradisjonelle lammekjøttet på.

Hvis du ser på bildet så ser du kanskje at pitabrødene ikke ser helt ordinære ut. Jeg hadde nemlig noen flate pitabrød liggende i fryseren. Det er ikke noe i veien for å bruke helt ordinære pitabrød hvis du ønsker det. De er jo litt mindre, så da kan det være en fordel å ha fyllet inni pitabrødene istedenfor. Gå til oppskriften på flate pitabrød.

Krydret lam i pita er nok en kjapp middagsrett som føyer seg i rekken av middager på under halvtimen. Håper lammeoppskriften faller i smak!

Banner - Mat du blir glad av

Krydret lam i pita med granateple

0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

6

porsjoner
Tilberedning

25

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 500 gram 500 kjøttdeig eller karbonadedeig av lam

  • 1 stk 1 gul løk

  • 2 fedd 2 hvitløk

  • 1/2 stk 1/2 chili

  • 1/2 ts 1/2 kanel

  • 1/4 ts 1/4 malt kardemomme

  • 1 ts 1 malt spisskummen

  • 1 ts 1 salt

  • pepper

  • Hvitløksdressing
  • 2 dl 2 yoghurt

  • 1 fedd 1 hvitløk

  • 1 ss 1 sitronsaft

  • 1/4 ts 1/4 salt

  • Hvit pepper

  • Tilbehør
  • 6 stk 6 flate pitabrød

  • 1/2 stk 1/2 rødløk

  • Fersk bladpersille

  • Salat

  • 1 stk 1 granateple

Fremgangsmåte

  • Forvarm ovnen til 200 grader, vanlig over og undervarme.
  • Lag hvitløksdressingen. Bland yoghurt med knust/finhakket hvitløk litt sitronsaft, salt og hvit pepper.
  • Finhakk løk, hvitløk og chili. Stek kjøttdeig av lam kjapt i en varm stekepanne. Ha i finhakket løk og chili mot slutten av steketiden, og stek videre i noen minutter. Bland inn kanel, kardemomme, malt spisskummen, salt og pepper.
  • Skjær en halv rødløk i tynne skiver. Finhakk persillen. Skyll og snitt opp salaten og ta kjernene ut av et granateple. Jeg synes det aller enkleste er å snitte med en kniv rundt granateplet. Deretter skiller jeg de to halvdelene fra hverandre og plukker eller banker løs granateplekjernene.
  • Varm pitabrødene kjapt i stekeovnen, noen minutter er alt som trengs.
  • Fordel det krydrede lammet utover et oppvarmet pitabrød (eller inni). Topp det så med hvitløksdressing, rødløk, litt salat og et dryss finhakket persille og granateple. Håper det smaker!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*