Krydret suppe med kikerter, linser og chorizo (fra Mat du blir glad av)

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Krydret suppe med kikerter, linser og chorizo

Et nytt år gir nye muligheter. Kanskje har du en ambisjon om å bli flinkere til å planlegge middagene, eller bli flinkere til å spise sunt og variert. Da kan boken min, Mat du blir glad av, være en god investering. I den har jeg nemlig samlet mine kjappe, godt utprøvde og mest populære oppskrifter, i tillegg til mye nytt innhold du ikke finner på bloggen. Jeg tenkte i dag at jeg skulle dele oppskriften på en krydret suppe med kikerter, linser og chorizo fra boken. Suppen er full av gode smaker og metter lenge.

Tidligere har jeg delt to andre oppskrifter fra boken, en ovnsbakt kylling i parmesansaus og en sort bønnesuppe, men jeg har fortsatt mange oppskrifter som du ikke finner på bloggen. I tillegg har jeg skrevet om og forbedret mange av de andre oppskriftene i boken, så selv om de også skulle være i boken så er de trolig enda bedre i boken. Bli bedre kjent med Mat du blir glad av.

Tilbake til denne krydrede suppen. Ønsker du å lage en kjøttfri variant utelater du chorizoen og bruker en grønnsaksbuljong. Suppen metter som nevnt lenge, men jeg synes den er veldig god sammen med disse rundstykkene med solsikkekjerner. Vil du ha en mer kremet variant, kan du erstatte 3 dl av kyllingkraften med fløte eller kokosmelk.

Håper du ble inspirert til å teste denne oppskriften!

Krydret suppe med kikerter, linser og chorizo

0.0 fra 0 vurderinger
Type rett: MiddagNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

20

minutter
Totalt

30

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 1 stk løk

  • 1 stk gulrot

  • 3 fedd hvitløk

  • 1/2 stk rød chili

  • Olivenolje til steking

  • 3/4 ts røkt paprikakrydder

  • 1/2 ts tørket timian

  • 1 ts malt spisskummen

  • 7,5 dl utblandet kyllingbuljong

  • 1 boks hermetiske tomater (á 400 gram)

  • 2 stk laurbærblader

  • 1 boks rød linser (á 230 gram – avrent vekt)

  • 1 boks kikerter (á 250 gram – avrent vekt)

  • 100 gram chorizo

  • 150 gram fryste erter

  • Salt og pepper

  • Frisk persille

  • Tilbehør
  • Brød eller rundstykker

  • Smør

Fremgangsmåte

  • Skrell løken, gulroten og hvitløksfeddene. Skjær chilien i to og skrap ut frøene. Skjær løken og gulroten i små terninger, og finhakk hvitløksfeddene og chilien. La løken, gulroten og chilien frese i en god klunk olje i en gryte med tykk bunn. Etter 3–4 minutter har du i hvitløken. Tilsett røkt paprikapulver, timian og spisskummen og bland godt. Følg på med kyllingkraften eller -buljongen, de hermetiske tomatene og laurbærbladene. La suppen koke opp.
  • Ha linsene og kikertene i et dørslag og skyll dem i kaldt vann. Ha dem i suppen og la den koke i 10 minutter.
  • Mens suppen koker, skjærer du chorizoen i biter og steker dem kjapt i en stekepanne.
  • Når gulroten er mør og fin, er det på tide å kjøre suppen jevn og smidig med en stavmikser eller blender. Hold av et par øser med hele grønnsaksbiter. Hell suppen tilbake i gryten og grønnsaksbitene tilbake i suppen.
  • La suppen koke opp på nytt og ha i både chorizoen og ertene. La suppen koke et par minutter og smak den så til med salt og pepper.
  • Finhakk persillen, og server suppen med et dryss persille og brød eller rundstykker som tilbehør.

Notater

  • Glutenfri ved å servere glutenfritt brød eller rundstykker ved siden av. Sjekk også at buljongen er glutenfri.
  • Naturlig melkefri, men sjekk at chorizoen og buljongen ikke inneholder melk.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*