Kylling chop suey

Lages på: 30 minutter Nivå: Enkel
Kylling chop suey

Jeg blir aldri lei av å spise en god wok med knasende grønnsaker, og i dag er det en kinesisk klassiker på menyen – Kylling chop suey.

I følge Wikipedia er faktisk chop suey (“blandede biter”) en kinesisk matrett som ble oppfunnet i nord-amerika på 1800 tallet. Retten kan serveres med ris og nudler om du vil, og selv valgte jeg byggris, som er et sunt og godt alternativ til hvit ris.

Kylling chop suey er en enkel hverdagswok med mange gode og knasende grønnsaker. I tillegg er dette et nytt innslag i kategorien “Middag under halvtimen” som er kjappe og enkle middager som er perfekte i en travel hverdag. Jeg brukte selv kylling i denne woken, men det er ikke noe i veien å erstatte kyllingkjøttet med svine eller storfe.

Ingefærtips! Bruk baksiden av en skje til å raspe skallet av ingefæret. Da slipper du så mye svinn som du vil få ved bruk av en kniv.

Om du har planer om å servere chop suey til små barn så kan det være lurt å bruke en saltredusert soyasaus i woken og eventuelt holde igjen på kyllingbuljongen. Både soyasaus, østerssaus og buljong inneholder en del salt, så her er det lurt å smake deg frem.

Kylling chop suey

0 fra 0 vurderinger
Type rett MiddagKjøkken: KinesiskNivå: Enkel
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

30

minutter

Ingredienser

  • 500 gram kyllingfilet

  • 2 ss maizena

  • 1 stk rødløk

  • 2 stk gulrøtter

  • 5 stk sjampinjonger

  • 1 pakke/boks babymais

  • 1-2 ss finhakket ingefær

  • 3 stk vårløk

  • 1 boks vannkastanjer

  • 2 ss soyasaus

  • 2 ss østerssaus

  • 2 dl kyllingbuljong

Fremgangsmåte

  • Skjær kyllingen i strimler og ha den i en pose sammen med maizenamel. Blås litt luft i posen og rist den godt slik at maizenaen er fordelt utover all kyllingen.
  • Stek kyllingbitene kjapt i litt olje i en varm panne. Legg bitene på en tallerken så snart de er ferdigstekte.
  • Del rødløken og soppen i båter, gulroten i stenger og babymaisen eventuelt i to, og wok grønnsakene kjapt i en panne sammen med finhakket ingefær.
  • Tilsett kyllingen, en boks vannkastanjer (fjern vannet) og oppskåret vårløk. Ha deretter oppi soyasaus, østersaus og kyllinhbuljong, og kok opp.
  • Smak til med eventuelt mer soyasaus, salt og pepper.

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg siden på Facebook

Stikkord

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*