Kylling i rød karri og pasta

Lages på: 20 minutter Nivå: Enkel
Kylling i rød karri og pasta

Jeg innser at det har blitt en del middagsretter med inspirasjon hentet fra Asia gjennom vinteren. Sist ut er en lettvint kylling i rød karri og pasta. Kjempegod og ikke minst utrolig kjapp å lage.

Har du nudler må du mer en gjerne bruke det istedenfor spagetti. Det var rett og slett litt praktiske årsaker (altså hva jeg allerede hadde i skap og skuffer) som gjorde at valget falt på spagetti da jeg skulle lage middag.

Smak deg gjerne frem til riktig mengde rød karripasta, de kan variere veldig i smaksbilde og hvor sterke de er. Tidligere har jeg ofte brukt karripasta fra Santa Maria i thai-inspirerte middager. Denne gangen valgte jeg Blue Dragon sin red curry paste, og jeg må innrømme at den var nydelig til denne retten. Den fås også kjøpt i litt mindre pakker, ypperlig for deg som vet at det glasset med curry paste bare kommer til å bli stående i kjøleskapet.

Både chili og koriander er også valgfritt. Har du barn kan du gjerne være litt forsiktig med chilien, og så er det jo ikke alle som er like begeistret for korianderen. Selv kunne jeg sikkert dekket hele pannen med koriander, men det tror jeg ikke hadde blitt like fine bilder.

Andre oppskrifter inspirert av det asiatiske kjøkken:

Kylling i rød karri og pasta

4 fra 15 vurderinger
Porsjoner

4

porsjoner
Tilberedning

10

minutter
Koketid

10

minutter
Totalt

20

minutter
Kokemodus

Unngå at skjermen skrur seg av mens du lager mat

Ingredienser

  • 250 gram 250 pasta (fullkorn eller vanlig)

  • 3 stk 3 kyllingfileter (500-600 gram)

  • Salt og pepper

  • Nøytral olje

  • 2 stk 2 sjalottløk

  • 2 ss 2 rød karripasta (smak deg frem)

  • 2 dl 2 kokosmelk

  • 2 stk 2 gulrøtter

  • 6 stk 6 vårløk

  • 1 stk 1 lime

  • 1/2 stk 1/2 rød chili (valgfritt)

  • Koriander (valgfritt)

Fremgangsmåte

  • Start med å koke spagetti eller pastaen etter anvisning på pakken.
  • Krydre kyllingfiletene med salt og pepper, og stek de litt olje i en varm panne. Kyllingen må ikke være helt gjennomstekt, men stek den gjerne 5-6 minutter på den ene siden før du snur de.
  • Rens og finhakk sjalottløken. Ha den i pannen med kyllingen idet du snur filetene. Tilsett rød karripasta og stek videre i ett til to minutter før du tilsetter kokosmelken.
  • Skrell og del opp gulrøttene i staver. Ha gulrøttene sammen med kyllingen, og la koke i cirka 10 minutter. Legg gjerne et lokk over. Kutt gjerne opp vårløk og chili, og plukk korianderblader mens kyllingen koker i kokosmelken.
  • Når pastaen har kokt til at den er al dent heller du den over i et dørslag. Bland den så inn med resten så snart også kyllingen er ferdig.
  • Dryss over vårløk, chili og koriander rett før servering. Skvis over lime og nyt!

Har du testet oppskriften?

Del innlegget ditt på Instagram med #detgladekjøkken

Liker du oppskriften?

Følg @detgladekjokken på Pinterest

Har du testet oppskriften?

Følg Det glade kjøkken på Facebook

2 Kommentarer

  1. Dette var bra. Til og med 18 åringen syns dette var greit 😅

Gi en tilbakemelding

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

*